Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ændringen af fondslovens § 9 er vedtaget

Bech Bruun
05/02/2019
272
Ændringen af fondslovens § 9 er vedtaget
Bech Bruun logo
Fondsbestyrelsen kan som udgangspunkt frit disponere over arv og gave, medmindre arvelader eller gavegiver har bestemt andet. Ændringen træder i kraft den 1. februar 2019.

Folketinget vedtog den 24. januar 2019 et lovforslag, der ophæver fondslovens § 9, stk. 1, nr. 2. Endvidere ændres formuleringen af § 9, stk. 2. Dette indebærer, at særreglen for gaver ophæves, således at arv og gaver fremover behandles ens. Vi har i denne artikel beskrevet lovforslagets indhold. 


Reglerne fra 1. februar 2019


Fremover kan fondsbestyrelsen som udgangspunkt selv beslutte, om aktiver, som tilfalder fonden som arv eller gave, skal anvendes til uddeling eller henlægges til fondens bundne kapital. Dette kræver imidlertid, at arvelader eller gavegiver ikke har truffet beslutning herom. Den nye § 9, stk. 2, omfatter både aktiver, som direkte tilfalder fonden som arv eller gave, samt hvad der træder i stedet for disse aktiver.

Fondsbestyrelsens beslutning, om hvorvidt arven eller gaven skal anvendes til uddelinger eller tilgå den bundne kapital, skal være truffet senest ved regnskabsaflæggelse. Hvis der ikke er truffet beslutning inden dette tidspunkt, tilfalder arven eller gaven fondens bundne kapital.

Fondsmyndigheden kan forsat efter ansøgning i særlige tilfælde give tilladelse til fondsbestyrelsen om en anden anvendelse end bestemt af arvelader eller gavegiver. Det forudsættes i lovforslaget, at fondsmyndighedens praksis på området ikke ændres. Fondsmyndighedens praksis på området er restriktiv.

Læs ændringsloven her. 

 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted