Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ændringen af fondslovens § 9 er vedtaget

Bech Bruun
05/02/2019
Ændringen af fondslovens § 9 er vedtaget
Fondsbestyrelsen kan som udgangspunkt frit disponere over arv og gave, medmindre arvelader eller gavegiver har bestemt andet. Ændringen træder i kraft den 1. februar 2019.

Folketinget vedtog den 24. januar 2019 et lovforslag, der ophæver fondslovens § 9, stk. 1, nr. 2. Endvidere ændres formuleringen af § 9, stk. 2. Dette indebærer, at særreglen for gaver ophæves, således at arv og gaver fremover behandles ens. Vi har i denne artikel beskrevet lovforslagets indhold. 


Reglerne fra 1. februar 2019


Fremover kan fondsbestyrelsen som udgangspunkt selv beslutte, om aktiver, som tilfalder fonden som arv eller gave, skal anvendes til uddeling eller henlægges til fondens bundne kapital. Dette kræver imidlertid, at arvelader eller gavegiver ikke har truffet beslutning herom. Den nye § 9, stk. 2, omfatter både aktiver, som direkte tilfalder fonden som arv eller gave, samt hvad der træder i stedet for disse aktiver.

Fondsbestyrelsens beslutning, om hvorvidt arven eller gaven skal anvendes til uddelinger eller tilgå den bundne kapital, skal være truffet senest ved regnskabsaflæggelse. Hvis der ikke er truffet beslutning inden dette tidspunkt, tilfalder arven eller gaven fondens bundne kapital.

Fondsmyndigheden kan forsat efter ansøgning i særlige tilfælde give tilladelse til fondsbestyrelsen om en anden anvendelse end bestemt af arvelader eller gavegiver. Det forudsættes i lovforslaget, at fondsmyndighedens praksis på området ikke ændres. Fondsmyndighedens praksis på området er restriktiv.

Læs ændringsloven her. 

 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted