Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

50 dage til krav om en whistleblowerordning

Bech Bruun
03/11/2021
50 dage til krav om en whistleblowerordning
Bech Bruun logo
Der er nu ganske kort tid til, at en række af de forpligtelser, der følger af den nye whistleblowerlov, skal være opfyldt. Det betyder, at offentlige myndigheder og de virksomheder, der har mindst 250 medarbejdere, skal have etableret en whistleblowerordning senest den 17. december i år.

Nedenfor følger en kort gennemgang af, hvilke forpligtelser whistleblowerloven medfører for dem, der er forpligtet til at have en whistleblowerordning på plads.


Hvis du vil læse mere om whistleblowerloven, kan du læse vores tidligere nyhed af 24. juni 2021, hvor vi går i dybden med whistleblowerloven.


Hvem skal kunne indberette i en whistleblowerordning?

Det, der etableres, er en whistleblowerordning, hvor virksomhedernes medarbejdere har mulighed for enten mundtligt eller skriftligt at foretage en indberetning. Virksomhederne kan dog vælge at udvide whistleblowerordningen, så også eksterne personer kan foretage en indberetning.


Hvad kan der indberettes om?

Der kan indberettes om overtrædelser inden for specifikke områder af EU-retten som fx offentligt udbud, finansielle tjenesteydelser, forebyggelse af hvidvask og finansiering af terrorisme mv. Derud-over kan der indberettes om andre alvorlige lovovertrædelser og alvorlige forhold i øvrigt, som eksempelvis grove seksuelle krænkelser eller anden grov chikane, som finder sted på arbejdspladsen.


Whistleblowerenheden

Arbejdsgiveren skal udpege en upartisk person, afdeling eller tredjemand, som skal administrere whistleblowerordningen, en såkaldt whistleblowerenhed.


Whistleblowerenheden skal modtage indberetningerne og bekræfte modtagelsen af dem inden for syv dage. Derudover har whistleblowerenheden til opgave at stå for kontakten til indberetteren og give vedkommende feedback hurtigst muligt – og senest tre måneder efter bekræftelse på modtagelsen af indberetningen.


Bech-Bruuns whistleblowerordning ‘Safe2Whistle’

Det følger af whistleblowerloven, at det er muligt at outsource virksomhedens whistleblowerenhed helt eller delvist til en tredjeperson, eksempelvis til en advokat.


Hos Bech-Bruun har vi meget stor erfaring med at etablere og administrere whistleblowerordninger for både private virksomheder og offentlige myndigheder. Det er muligt at overlade administrationen af whistleblowerordningen til Bech-Bruun, der i så fald vil modtage indberetninger og iværksætte de nødvendige initiativer på baggrund af en vurdering foretaget af vores erfarne specialister.


Har du spørgsmål, eller vil du høre mere om vores whistleblowerordning, Safe2Whistle, er du velkommen til at kontakte en af vores specialister på området. Du kan også rette henvendelse til din sædvanlige kontaktperson hos Bech-Bruun.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Juridisk konsulent til arbejdsgiverforening i vækst
Jurist - HR & Løn
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
Personalejuridisk konsulent
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted