Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

10 typiske spørgsmål om Whistleblowers og Whistleblowerordninger

Hulgaard Advokater
03/10/2023
10 typiske spørgsmål om Whistleblowers og Whistleblowerordninger
Hulgaard Advokater logo
En whistleblower spiller en vigtig rolle i at afsløre uregelmæssigheder og ulovlig adfærd i organisationer og samfund. Whistleblowerloven giver whistleblowere en beskyttelse, og whistleblowerordninger er et afgørende redskab, der giver en struktureret måde for whistleblowere at rapportere problemer på. Her besvarer vi 10 typiske spørgsmål om whistleblowers og whistleblowerordninger:

1. Hvad er en whistleblower?

En whistleblower er, kort sagt, en person med en relation til en virksomhed eller offentlig myndighed, der vælger at afsløre eller rapportere lovovertrædelser og andre alvorlige forhold.


De klassiske eksempler er Dr. Jeffrey Wigand, der afslørede tobaksindustriens manipulering af forskningsresultater vedrørende nikotinafhængighed og Edward Snowden, der afslørede NSA’ hemmelige masseovervågning.


Det kan også være en ansat, der videregiver oplysninger om, at der er en medarbejder, som systematisk tager fra kassen.


2. Hvorfor er whistleblowere vigtige?

Whistleblowere hjælper med at afsløre skadelig praksis, beskytte offentlighedens interesser og fremme integritet og ansvarlighed i organisationer og samfund.


3. Hvad er en whistleblowerordning?

En whistleblowerordning er en struktureret proces eller kanal, der giver whistleblowere mulighed for at rapportere uregelmæssigheder sikkert og beskyttet. En whistleblowerordning er oftest en digital platform, som findes på en hjemmeside, der administreres af en udlært enhed.


4. Hvorfor er whistleblowerordninger vigtige?

En whistleblowerordning kan give arbejdspladser mulighed for blive opmærksom på forhold, som ellers ville kunne gå ubemærket hen. Samtidig får arbejdsgiveren mulighed for at tage hånd om problemer, inden de udvikler sig, uanset om det måtte være chikane, underslæb eller overtrædelse af anden lovgivning, der er relevant for den enkelte arbejdsgiver. Whistleblowerordninger kan på den måde give en øget kontrol og sikkerhed.


5. Hvordan beskytter man whistlebloweres identitet?

Whistleblowerordninger skal indeholde mekanismer til at beskytte whistlebloweres identitet og personlige oplysninger for at forhindre repressalier. Der kan både være funktioner indbygget i digitale whistleblowerordninger såvel som retningslinjer, der kan sikre dette.


6. Kan whistleblowere forvente beskyttelse?

Ja. Det følger direkte af whistleblowerloven, at en whistleblowers identitet skal beskyttes, og at en whistleblower ikke må udsættes for nogen repressalier, herunder trusler om eller forsøg på repressalier, som følge af at vedkommende har foretaget en indberetning.


7. Hvad er forskellen mellem interne og eksterne whistleblowerordninger?

En intern whistleblowerordning er en whistleblowerordning, der er oprettet af en arbejdsgiver. En ekstern whistleblowerordning er en whistleblowerordning, der er oprettet af en ekstern myndighed i henhold til lov. Et eksempel herpå er Datatilsynets whistleblowerordning, som alle kan anvende.


8. Hvordan indberetter man som whistleblower?

Dette afhænger af, om ens arbejdsgiver har etableret en whistleblowerordning. Er dette tilfældet, burde indberetningsmåden være kommunikeret ud, og man kan følge denne indberetningsmetode. Man kan også anvende en relevant ekstern whistleblowerordning.


9. Kan whistleblowere få erstatning?

Hvis en whistleblower lider nogen form for ulempe som følge af en indberetning, f.eks. fra en arbejdsgiver, skal arbejdsgiveren bevise, at dette ikke har nogen relation til whistleblowerens indberetning. Kan dette ikke gøres, har whistlebloweren ret til godtgørelse og kan endda kræve at blive genindsat i sin stilling, hvis denne er blevet opsagt.


10. Hvordan kan man oprette en effektiv whistleblowerordning?

At oprette en effektiv whistleblowerordning kræver klare rapporteringskanaler, beskyttelsesmekanismer og oplysning om ordningen.


Whistleblowere spiller en afgørende rolle i at opretholde integritet og ansvarlighed i samfundet. At forstå whistlebloweres rettigheder og roller inden for en velfungerende whistleblowerordning er afgørende for at beskytte dem og fremme deres bidrag til at opretholde retfærdighed og etik i organisationer og samfund.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Har du styr på din eksportkontrol, når du eksporterer varer til udlandet?
Eksporterer din virksomhed varer til udlandet? Så er den formentligt underlagt reglerne om eksportkontrol. Annelise Lykke Schmidt, specialist i Trade Compliance, kommer i ovenstående video nærmere ind på reglerne relateret til eksportkontrol.
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Udvidelse af FDI-forordningen på vej
Udvidelse af FDI-forordningen på vej
19/02/2024
Udbud, EU-ret, Compliance
Ny dom fra Højesteret om 120-dages reglen
Ny dom fra Højesteret om 120-dages reglen
14/02/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
Er du opdateret på den seneste praksis fra Højesteret om forskerskatteordningen?
Er du opdateret på den seneste praksis fra Højesteret om forskerskatteordningen?
22/02/2024
Skatte- og afgiftsret, Ansættelses- og arbejdsret
Varehus fik millionbøde for kontrol med medarbejdere
Varehus fik millionbøde for kontrol med medarbejdere
19/02/2024
Ansættelses- og arbejdsret
Nye aktieoptioner, gamle regler
Nye aktieoptioner, gamle regler
22/02/2024
Ansættelses- og arbejdsret, Selskabsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted