Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Større kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse i 2023

TVC Advokatfirma
23/11/2022
Større kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse i 2023
TVC Advokatfirma logo
I 2023 hæves kørselsfradrag og befordringsgodtgørelsen for de danskere, der benytter sig af muligheden for fradrag i forbindelse med transport mellem hjem og arbejdsplads eller bruger deres bil erhvervsmæssigt

I en netop udgivet pressemeddelelse informerer Skatterådet om, at satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse for 2023 nu hæves. Dette sker grundet de stigende priser på brændstof samt stigende omkostninger for vedligeholdelse af køretøjer.


Allerede i april 2022 regulerede Skatterådet satserne på grund stigninger i benzinpriserne – i april blev satsen hævet grundet de uforudsete stigninger, hvorimod satsen for 2023 hæves grundet de fortsat forventede stigninger for brændstof og vedligehold.


Skatterådet tager for 2023 afsæt i en benzinpris på 15,87 kr./l. Derudover fastsættes satserne også ud fra et skøn over omkostningerne til eksempelvis service, udskiftning af sliddele, afbalancering af dæk, supplerende rustbehandling og forsikringer.


Kørselsfradraget for 2023 stiger med 0,3 øre pr. kilometer kørt mellem 25 og 120 km, satsen er derfor på 2,19 kr. pr. km. For kilometer kørt over 120 km stiger satsen med 0,2 øre pr. km. Satsen er derfor på 1,10 kr. pr. kilometer kørt.


Den skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil stiger med 0,3 kr. pr. km og er derfor på 3,73 kr. pr. km for de første 20.000 kr., og derefter 2,19 kr. pr. km. for kilometer kørt over 20.000 km.


Skattefri befordringsgodtgørelse kan udbetales til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil, forudsat, at arbejdsgiveren fører kontrol hermed. Reglerne for dette er uændrede.

Har det betydning for dig?

Hvis du er en af de godt 1,2 millioner danskere, der gør brug af muligheden befordringsfradrag eller udbetaling af skattefri befordringsgodtgørelse, så er dette nok en glædelig nyhed.


Du kan læse mere om satserne i pressemeddelelsen her.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted