Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Skærpet indsats mod skatte- og afgiftskriminalitet

TVC Advokatfirma
25/11/2021
Skærpet indsats mod skatte- og afgiftskriminalitet
TVC Advokatfirma logo
I et stadigt større antal sager på skatteområdet bliver der sigtet eller rejst tiltale for strafbare overtrædelser af skattelovgivningen. Antallet af sådanne straffesager forventes at stige yderligere.

I april 2020 indgik regeringen og Folketingets partier en aftale om at ansætte 250 nye medarbejdere i to nyoprettede skattecentre. Heraf blev 60 medarbejdere ansat for at styrke straffesagsområdet.


Skatteministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at regeringen allerede nu ønsker at tilføre yderligere 100 medarbejdere til straffesagsafdelingerne med henblik på en yderligere styrkelse af området.


Dette skyldes, at antallet af straffesager gennem en årrække har været kraftigt stigende, hvilket har medført, at antallet af ubehandlede sager om strafbare overtrædelser af skatte- og afgiftslovgivningen er tredoblet siden 2016. Dertil kommer, at antallet af skattestraffesager forventes at stige yderligere i takt med, at den generelle kontrol på skatteområdet intensiveres. Hensigten med at tilføre flere medarbejdere til området er derfor at sikre, at sagsbehandlingstiden nedbringes, og for at undgå at straffesagerne forældes.


Hos TVC Advokatfirma oplever vi også, at flere og flere sager på skatteområdet får et strafferetligt efterspil. Sådanne sager, hvor der sigtes eller rejses tiltale for skatte- eller afgiftssvig, kan have alvorlige konsekvenser i form af bødestraffe, der i meget betydelig grad overstiger det beløb, der skulle have været betalt i skat eller afgift. I mere alvorlige sager kan der idømmes fængselsstraf.


Det kan have afgørende betydning for, om der rejses tiltale, og for størrelsen af en eventuel straf, at der tilrettelægges et forsvar så tidligt som muligt.


Erfaringen viser, at en skatte- eller afgiftsyder således også allerede ved opstarten af en skatte- eller afgiftssag bør være bevidst om, at der er risiko for en straffesag. Særligt i de tilfælde, hvor Skattestyrelsen allerede i et forslag til afgørelse eller i sin afgørelse anfører, at ”Du har muligvis overtrådt nogle straffebestemmelser”.


Har du brug for hjælp?

Hos TVC Advokatfirma er vi netop specialiserede i skatte- og afgiftsager, herunder sager vedrørende økonomisk kriminalitet.


Du er således altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende, hvis du ønsker en vurdering af din sag.

Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Uddannet jurist (gerne nyuddannet) til Københavns Universitetets Rektorsekretariat
Dygtige jurister til et politisk og udfordrende miljø i Transportministeriets departement
Advokater til vores kontorer i Aarhus og København
Personalejurist med HR kompetencer til Billund Kommunes HR og Sundhedsstab
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted