Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Sådan håndterer du indsigts­anmodninger fra apps

Kromann Reumert
04/01/2019
527
Sådan håndterer du indsigts­anmodninger fra apps
Kromann Reumert logo
Ifølge databeskyttelsesforordningen har en registreret ret til indsigt i de personoplysninger, som bliver behandlet om vedkommende. Også hvis den registrerede anmoder om indsigt via en app! Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du håndterer sådanne anmodninger.

I databeskyttelsesforordningen er der ikke krav til, hvordan en registreret kan anmode om indsigt. Ifølge Datatilsynet har den registrerede derfor også mulighed for at sende en indsigtsanmodning via en app – og til flere virksomheder på én gang. Dette gør det utvivlsomt lettere for den registrerede at udøve sine rettigheder.

 

Sådan gør du

 

Udlevér de rette data

Når en indsigtsanmodning behandles, er det naturligvis vigtigt, at den dataansvarlige sikrer sig, at det er den rigtige person, der søges frem i systemet, så der ikke bliver udleveret oplysninger om en anden registreret, end den der har fremsendt indsigtsanmodningen.


Tjek, at data sendes til den rette person


Den dataansvarlige skal også være sikker på, at oplysningerne sendes til den registrerede og ikke til én, der har udgivet sig for at være vedkommende. Udleveres oplysningerne til en forkert person, vil det udgøre et brud på persondatasikkerheden.


Send data på en sikker måde


Det er også vigtigt, at oplysningerne sendes på en sikker måde. Hvis der sendes fortrolige og følsomme personoplysninger til den registrerede, skal det ikke kun for offentlige myndigheder ske ved brug af kryptering, men fra 1. januar 2019 også for private virksomheder. Det er ikke et krav, at den registrerede får svar via den samme app, som vedkommende benyttede til at anmode om indsigt. Virksomheder kan således godt besvare indsigtsanmodningen via Digital Post eller lignende.

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted