Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Overførsler fra udlandet

TVC Advokatfirma
10/05/2022
Overførsler fra udlandet
TVC Advokatfirma logo
I en nyere afgjort klagesag får skatteyder nedsat sin skattepligtige indkomst med ca. 3,3 mio. kr., idet der ikke var grundlag for at beskatte overførsler fra udlandet, som var lånte beløb.

Vi har tidligere omtalt, hvordan der hos Skattestyrelsen er fokus på at kontrollere, hvorvidt overførsler fra udlandet er skattepligtig indkomst, som ikke er selvangivet.


Hvis overførslerne hidrører fra lånte beløb, ses det ikke sjældent, at Skattestyrelsen er for restriktiv ved en vurdering af, hvorvidt indsætninger på en skatteyders konto hidrører fra skattefrie lån.


Dette var også tilfældet i den nu afgjorte klagesag (sagsnr. 21-0045446), hvor den gennemførte forhøjelse af skatteyders skatteansætte blev nedsat med 3,3 mio. kr.


Det forholdt sig således, at det i sagen omhandlende lånte beløb var indgået på skatteyderens bankkonto ved tre overførsler fra udlandet.


Overførslerne kunne ikke spores direkte tilbage til kreditors bankkonto, idet kreditor var bosiddende i Irak. Banksystemet i Irak er kompliceret og gammeldags, hvorfor det i det konkrete tilfælde ikke havde været muligt med en direkte bankoverførsel via netbank til skatteyders konto i Danmark.


Bankoverførslerne kunne derfor alene følges til et selskab i Dubai.


Lånet var – ifølge den fremlagte låneaftale – afdragsfrit i de første 84 måneder, hvilket ifølge Skattestyrelsen var usædvanligt. Skatteankestyrelsen var af tilsvarende opfattelse og anførte i sin indstilling i sagen, at det som følge af de usædvanlige vilkår måtte lægges til grund, at der ikke var tale om en reel tilbagebetalingsforpligtelse.


Skatteyderen bestred dette synspunkt bl.a. med henvisning til, at den indgåede låneaftale udgjorde et fundament for tvangsfuldbyrdelse, hvorfor kreditor også i civilretlig henseende kunne inddrive lånet via Fogedretten. Lånet måtte derfor også anerkendes skattemæssigt, dvs. som en reel tilbagebetalingsforpligtelse, og derfor opnåede skatteyder også medhold.


Af begrundelsen for at ændre den gennemførte beskatning er anført følgende:


”… klageren tilstrækkeligt har sandsynliggjort, at der foreligger et reelt gældsforhold, herunder at overførslerne reelt stammer fra et lån. Klageren har derfor løftet bevisbyrden for, at de udenlandske overførsler på i alt 3.327.047 kr. skal holdes uden for skatteansættelsen.”


Afgørelsen forventes ikke offentliggjort.


Har du brug for hjælp?

Såfremt du måtte blive involveret i en skattesag eller har behov for rådgivning ved Skattestyrelsen anmodning om oplysninger vedrørende overførsler fra udlandet, er du altid meget velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.


Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Engagerede og digitalt orienterede jurister med interesse for selskabskontrol
Erfaren jurist eller advokat til spændende job i luftfart
Kan du opbygge og vedligeholde en model for leverandør- og kontraktstyring hos Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI)? Så er du måske vores nye kontraktjurist!
Dygtig personalejuridisk specialkonsulent til VIA University College
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted