Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Opbevaring af personoplysninger med henblik på dokumentation af samtykke

JURA § info
25/01/2023
Opbevaring af personoplysninger med henblik på dokumentation af samtykke
JURA § info logo
Skal jeg opbevare personoplysninger alene for at kunne dokumentere, at jeg overholder databeskyttelsesreglerne om samtykke? Det spørgsmål har mange virksomheder stillet til sig selv over de seneste år.

Ny vejledning fra Datatilsynet
Datatilsynet er netop kommet med en vejledning om, hvor lang tid man skal opbevare personoplysninger alene med det formål at kunne dokumentere kravet om gyldigt indhentet samtykke som behandlingsgrundlag.


Her anfører Datatilsynet, at kravet om gyldigt indhentet samtykke kun gælder "... så længe behandlingen pågår. Efter behandlingsaktivitetens ophør – f.eks. fordi den registrerede har trukket sit samtykke tilbage – gælder der således ikke nogen forpligtelse til at kunne påvise, at der var indhentet et samtykke fra den enkelte registrerede ved at opbevare det afgivne samtykke eller personoplysninger behandlet på baggrund heraf."


Læs hele vejledningsteksten her

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted