Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Omstridt bekendtgørelse om overvågning af cloudløsninger afventer fortsat sin skæbne

Kromann Reumert
19/07/2019
Omstridt bekendtgørelse om overvågning af cloudløsninger afventer fortsat sin skæbne
Kromann Reumert logo
Det er endnu uvist, om forslaget til ny bekendtgørelse om tilslutning til Center for Cybersikkerheds netsikkerhedstjeneste bliver til noget. Bekendtgørelsen vil ifølge kritikken føre til, at virksomheder i nogle tilfælde ville blive nødt til at droppe cloudløsninger.


I marts 2019 indgik den tidligere regering (Venstre, Konservative og Liberal Alliance) sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale om at ændre den dagældende lov om Center for Cybersikkerhed. Lovforslaget blev vedtaget d. 2. maj 2019 og trådte i kraft d. 1. juli 2019.

Formålet med ændringerne til loven er at "… opdatere lovgrundlaget for Center for Cybersikkerhed, så det tilpasses det aktuelle trusselsbillede og den teknologiske udvikling for at give Center for Cybersikkerhed bedre muligheder for at løse sine opgaver". En af disse muligheder er blandt andet "at installere sikkerhedssoftware på f.eks. pc'ere og servere hos myndigheder og virksomheder, der er tilsluttet Center for Cybersikkerheds netsikkerhedstjeneste". Regioner, kommuner og virksomheder er efter anmodning fra Center for Cybersikkerhed forpligtet tilslutning til netsikkerhedstjenesten, når de har "samfundsvigtig karakter".

I forlængelse heraf sendte den tidligere forsvarsminister før folketingsvalget et forslag til ny bekendtgørelse om tilslutning til Center for Cybersikkerheds netsikkerhedstjeneste i høring. Bekendtgørelsen forpligter blandet andet de af loven omfattede virksomheder til at sikre, at deres eventuelle driftsleverandører medvirker til at få opsat overvågningssystemerne. Forslaget har mødt en del kritik i høringsfasen og i medierne. Birgitte Hass, administrerede direktør i IT-Branchen, har fremhævet forpligtelsen som urealistisk, da andre landes cloududbydere næppe ville gå med til at få sat overvågningsudstyr op fra den danske efterretningstjeneste.

Forslaget er – til trods for, at det i udkastet stod til at træde i kraft d. 1. juli 2019 – fortsat ikke trådt i kraft. Vi følger sagen nøje og følger op, så snart der er nyt.

Læs den vedtagne lovændring til lov om Center for Cybersikkerhed.
Læs udkast til bekendtgørelsen.
Læs pressemeddelelse fra IT-Branchen.


 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted