Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Nyt materiale om fortolkning af data­beskyttelses­forordningen er nu udgivet i Danmark

Kromann Reumert
30/10/2017
Nyt materiale om fortolkning af data­beskyttelses­forordningen er nu udgivet i Danmark
Kromann Reumert logo
Datatilsynet har i samarbejde med Justitsministeriet, Erhvervs- og Digitaliseringsstyrelsen udgivet to nye vejledninger til databeskyttelsesforordningen. Den ene uddyber og forklarer de bestemmelser, der regulerer, hvornår oplysninger må overføres til lande eller organisationer uden for EU's grænser. Den anden vejledning søger at afklare, hvornår der er behov for at udpege en databeskyttelsesrådgiver, og hvad rollen som databeskyttelsesrådgiver indebærer.


Vejledning om overførsel af personoplysninger til tredjelande 


Vejledningen om overførsel af personoplysninger til tredjelande søger i overordnede træk at forklare, hvornår der er tale om en overførsel, og hvad man som offentlig eller privat aktør skal være opmærksom på, før man overfører personoplysninger til lande uden for EU.

Vejledningen indeholder mange eksempler og illustrationer, som søger at forklare reglerne på en enkelt måde og må derfor anses for et godt supplement til den mere tilbundsgående gennemgang af reglerne på dette område i Justitsministeriets betænkning nr. 1565/2017 om databeskyttelsesforordningen.
Læs vejledningen om overførsel af personoplysninger til tredjelande


Vejledning om databeskyttelsesrådgivere 


Vejledningen om databeskyttelsesrådgivere gennemgår, hvilken funktion en databeskyttelsesrådgiver har, hvilke krav der stilles til denne rolle, og hvilke aktører der har pligt til at udpege en databeskyttelsesrådgiver.

Denne vejledning indeholder også en række eksempler, hvilket har været efterspurgt, da området har været omdiskuteret, og fordi der i et vist omfang har hersket en del usikkerhed hos mange virksomheder om, hvilken betydning reglerne om databeskyttelsesrådgiveren ville få for dem.

Læs vejledningen om databeskyttelsesrådgivere

 

Plan for fremtidige vejledninger

Datatilsynet har på deres hjemmeside offentliggjort en plan for, hvornår de i samarbejde med Justitsministeriet, Erhvervs- og Digitaliseringsstyrelsen udgiver yderligere vejledninger til databeskyttelsesforordningen.

Som det fremgår af oversigten, skal de næste vejledninger omhandle blandt andet emner som dataansvarlige og databehandlere samt samtykke.

Se tidsplan for vejledninger


En generel informationspjece om databeskyttelsesforordningen


Udover de to vejledninger, som er nævnt ovenfor, har Datatilsynet i samarbejde med Justitsministeriet, Erhvervs- og Digitaliseringsstyrelsen udarbejdet en generel informationspjece om databeskyttelsesforordningen. Pjecen søger at besvare de mere overordnede spørgsmål såsom:

  • Fra hvilket tidspunkt gælder databeskyttelsesforordningen?

  • Hvad er en personoplysning?

  • Hvilke rettigheder har de registrerede personer?


Se informationspjecen

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
07/05/2021
Øvrige, IT- og telekommunikation, Persondata
GDPR-håndhævelse: Danmarks første GDPR-dom
GDPR-håndhævelse: Danmarks første GDPR-dom
04/05/2021
Persondata
Forbruger­ombudsmanden reagerer på urimelige vilkår for dataindsamling
Forbruger­ombudsmanden reagerer på urimelige vilkår for dataindsamling
04/05/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Seneste nyt fra Det Europæiske Data­beskyttelsesråd
Seneste nyt fra Det Europæiske Data­beskyttelsesråd
04/05/2021
Persondata
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
20/04/2021
Transportret, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted