Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nye regler om outsourcing for kreditinstitutter m.v.

Bird & Bird
23/06/2020
Nye regler om outsourcing for kreditinstitutter m.v.
Bird & Bird logo
Den 1. juli 2020 træder bekendtgørelse no. 877 af den 12. juni 2020 om outsourcing for kreditinstitutter mv. (Outsourcingbekendtgørelsen) i kraft og erstatter den gældende bekendtgørelse om outsourcing af væsentlige aktivitetsområder nr. 1304 af den 25. november 2010. Outsourcingbekendtgørelsen implementer den Europæiske Banktilsynsmyndigheds (EBA) Outsourcing Guidelines, som trådte i kraft i september 2019.


Outsourcingbekendtgørelsen indeholder en række ændringer og skærperede krav til pengeinstitutter, realkreditinstitutter, fondsmæglerselskaber, investeringsforvaltningsselskaber, sparevirksomheder, fælles datacentraler, operatører af regulerede markeder, e-pengeinstitutter, betalingsinstitutter og Danmarks Skibskredit A/S.

Outsourcingbekendtgørelsen indeholder skærpede krav både til omfattede virksomheders governance og til nye og eksisterende outsourcingaftaler. De skærpede krav medfører, at virksomheder senest den 1. juli 2020 skal have implementeret revideret og udvidet governance og senest den 31. december 2022 skal have identificeret og genforhandlet eksisterende outsourcingaftaler, der ikke lever op til de skærpede krav.  Læs mere herom i vores Outsourcing Guide.

Finanstilsynet sendte den 17. februar 2020 bekendtgørelsen i høring, og den endelig version indeholder en række ændringer og præciseringer i forhold til høringsversionen. Fristen for overholdelse af de nye regler i relation til eksisterende outsourcingaftaler er blandt andet blevet forlænget fra 31. december 2021 til 31. december 2022. Derudover er det blevet præciseret, at outsourcingaftalen for kritisk eller vigtig outsourcing skal opfylde kravene i bilag 3, mens at outsourcingaftaler for outsourcing, der ikke er kritisk eller vigtig, alene skal opfylde kravene i bilag 3, nr. 3.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Artiklen er forfattet af:
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted