Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny vejledning om ansvarlige investeringer

Horten
06/03/2018
Ny vejledning om ansvarlige investeringer
Erhvervsstyrelsen har den 5. marts 2018 lanceret en ny vejledning om ansvarlige investeringer. Tanken bag ansvarlige investeringer er, at investorer bør indtænke samfundsansvar i deres investeringsbeslutninger og bl.a. tage højde for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø.
Formålet med vejledningen om ansvarlige investeringer er at skabe større klarhed om forventningerne til ansvarlig virksomhedsadfærd i topledelsen hos danske investorer. Vejledningen er baseret på OECD'S papir for institutionelle investorer, der fastsætter, hvilke handlinger en institutionel investor bør iværksætte for at leve op til principperne om ansvarlig virksomhedsadfærd.

Vejledningen fremhæver følgende væsentligste forventninger til ledelsen hos danske investorer:

  • Politikker for ansvarlige investeringer: Investorer bør etablere politikker, der omsætter internationale retningslinjer for ansvarlig virksomhedsadfærd til praksis.

  • Due diligence processer: Investorer bør etablere due diligence processer til at identificere, forebygge og afhjælpe negative indvirkninger på samfundet.

  • Processer for håndtering af negative indvirkninger: Investorer bør forebygge og afhjælpe negative virkninger på samfundet, herunder også i tilfælde, hvor investoren ikke selv har forårsaget eller medvirket til den negative indvirkning, men hvor investoren er direkte forbundet til den negative indvirkning. Det kan f.eks. være tilfældet, når investoren besidder en minoritetsandel i et selskab, som har forårsaget en negativ indvirkning på samfundet.

  • Rapportering om indsatser og resultater: Investorer bør rapportere om konkrete indsatser, udfordringer, resultater mv. i arbejdet med at håndtere negative indvirkninger på samfundet.


  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted