Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny handlingsplan for implementering af persondataforordningen

Bech Bruun
19/02/2016
Ny handlingsplan for implementering af persondataforordningen
Artikel 29-gruppen har nu fremlagt en handlingsplan for implementeringen af den kommende persondataforordning. Gruppen opstiller i handlingsplanen fire prioriteter, der vil gennemføres i perioden 2016 til 2018. Prioriteterne omhandler arbejde med Det Europæiske Databeskyttelsesråd, One-Stop-Shop og udarbejdelse af vejledninger til dataansvarlige og databehandler.

Den 11. februar 2016 udsendte Artikel 29-gruppen en erklæring om sin handlingsplan for gennemførelsen af den nye persondata​​forordning. Handlingsplanen fremlægger gruppens prioriteter i forhold til gennemførelsen af den nye forordning og oprettelsen af Det ​​Europæiske Databeskyttelsesråd.

Handlingsplanens fire prioriteter er:

  • Strukturering af Det ​​Europæiske Databeskyttelsesråd og dets administration


I samarbejde med Den Europæiske Tilsynsførende for Databeskyttelse (EDPS) skal der rekrutteres arbejdskraft, laves et budget og en plan for rådets fremtidige procedure.

  • Forberedelse af One-Stop-Shop og konsistens mekanismen


Gruppen vil forberede One-Stop-Shop via udvikling af visse områder. Der vil især være fokus på udpegningen af en ledende databeskyttelsesmyndigheder, håndhævelsessamarbejdet og mekanismer for ensartet retshåndhævelse.

  • Udstedelse af vejledninger til dataansvarlige og databehandler


I forsøget på at forberede de dataansvarlige og databehandlere på den nye forordning, vil gruppen udarbejde vejledninger.  Vejledningerne vil især omhandle den nye ret til ”portability”, "high risk", "Data Protection Impact Assessment" og DPO’er.

  • Kommunikationen omkring Det ​​Europæiske Databeskyttelsesråd og forordningen


Gruppen vil synliggøre Det Europæiske Databeskyttelsesråd ved at oprette et online kommunikationsværktøj. Yderligere ønsker man at styrke relationerne mellem EU-institutionerne og at deltage i eksterne arrangementer for at promovere den nye styringsmodel.

Artikel 29-gruppens undergrupper
Artikel 29-gruppens undergrupper vil, under hensyntagen til overgangsperioden ved gennemførelsen af ​​forordningen, fortsætte deres arbejde med at analysere konsekvenserne af Safe Harbor-dommen, undersøge og udtale sig om Privacy Shield-aftalen, når denne bliver frigivet, samt analysere forordningens virkning på eksisterende internationale dataoverførselsmekanismer.

Efterfølgende revision
2016-Handlingsplanen vil blive revideret med jævne mellemrum og suppleret i 2017. Læs hele Arbejdsprogrammet 2016-2018 for flere detaljer om hver af de 8 undergruppers arbejdsopgaver.

Bech-Bruuns kommentarer
Handlingsplanen er yderst interessant, da den konkretiserer de nyskabelser, som persondataforordningen bringer med sig. Handlingsplanen er derfor med til at give en idé om, hvordan rammerne for arbejdet med persondatabeskyttelsen i fremtiden vil blive tilrettelagt.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted