Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Ny FATF-vejledning i høring

Kromann Reumert
13/11/2019
Ny FATF-vejledning i høring
Kromann Reumert logo
Financial Action Task Force, som er et mellemstatsligt samarbejde til bekæmpelse af hvidvask, har udarbejdet et udkast til en vejledning om digital identitet, som er sendt i høring den 31. oktober 2019. Interessenter kan bidrage til høringen, som skal danne grundlag for en vejledning om anvendelse af digital ID i forbindelse med kundelegitimation.


FATF-vejledingen skal hjælpe regeringer, regulerede virksomheder og andre relevante interessenter med at anvende en risikobaseret tilgang til brugen af digital ID til kundelegitimation.

Afsnit II i vejledningen indeholder et kort resume af hovedelementerne i digitale ID-systemer. Afsnit III beskriver de væsentligste FATF-krav i forbindelse med kundeidentifikation og -kontrol samt de løbende legitimeringskrav. Afsnit III beskriver desuden, hvordan de regulerede virksomheder kan opretholde et normalt risikoniveau uden at møde kunden fysisk og ved brug af uafhængige digitale ID-systemer til gennemførelse af transaktioner.

Afsnit IV analyserer de potentielle fordele og risici, der er forbundet med digitale ID-systemer til bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

I afsnit V gives der råd til, hvordan en risikobaseret tilgang til brug af digitale ID-systemer til kundeidentifikation og -kontrol kan anvendes, samt hvordan rammer og standarder for digital identifikation til vurdering af kundens pålidelighed og uafhængighed kan anvendes.

FATF ønsker særligt, at interessenter overvejer følgende spørgsmål:

  • Er der andre konkrete risici for hvidvask/terrorfinansiering forbundet med brugen af digitale ID-systemer til kundelegitimation (kunde due diligence), end dem, der er nævnt i vejledningen?

  • Hvilken rolle spiller digitale ID-systemer i forbindelse med løbende due diligence- og transaktionsovervågning?

  • Hvordan kan digitale ID-systemer understøtte finansiel inklusion?

  • Giver brugen af digitale ID-systemer til kundelegitimation anledning til problemer i forbindelse med implementering af FATF's registreringsopbevaringskrav?


Høringsfristen udløber den 29. november 2019.

Se også Finanstilsynets nyhedsbrev, hvor du også kan læse om, hvordan du kan bidrage med eventuelle bemærkninger.


 

 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted