Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Ny EU-lovgivning om cyber­security på vej

Horten
17/12/2018
527
Ny EU-lovgivning om cyber­security på vej
Horten logo




EU-Parlamentet, Rådet og EU-Kommissionen blev den 10. december 2018 enige om ny lovgivning, der skal styrke cybersikkerheden inden for EU's digitale indre marked.







EU vil med the Cybersecurity Act styrke cybersikkerhedsreglerne for at imødekomme den stigende trussel, som cyberangreb udgør mod det digitale indre marked. I 2016 var der mere end 4.000 ransomware-angreb om dagen, og 80 % af de europæiske virksomheder har været udsat for mindst ét angreb på deres cybersikkerhed.

Cybersecurity Act blev foreslået i 2017, og indeholder flere nye initiativer, blandt andet:

  • Et stærkere EU-agentur for cybersikkerhed. Det nuværende EU-agentur for cybersikkerhed, ENISA, ville i 2020 miste sit mandat. Med den nye lovgivning får ENISA et permanent mandat, samt nye og flere opgaver med at støtte EU-lande og -institutioner på området. ENISA vil over en fireårig periode få flere ressourcer.

  • Indførelse af fælles EU-cybersikkerhedscertificering. Lovgivningen vil skabe en certificeringsramme for processer, produkter og tjenester inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT), og certificeringer udstedt efter ordningen vil være gyldige i alle EU-lande. Certificeringsrammen kaldes "Cybersecurity Certification Framework". Det er målet, at virksomheder lettere og billigere kan udføre deres aktiviteter i hele det indre marked, og forbrugere lettere vil stole på sikkerheden i forbindelse med teknologierne. Reglerne vil blandt andet have betydning for Internet of Things (IoT).


ENISA skal desuden hjælpe med en hurtigere gennemførsel af NIS-direktivet. NIS-direktivet blev vedtaget den 6. juli 2016 og indfører generelle krav til sikkerheden i net- og informationstjenester samt en underretningspligt ved sikkerhedshændelser.

Læs mere om NIS-direktivet og implementeringen i Danmark her: Implementering af NIS-direktivet: Nye krav til sikkerheden i net- og informationssystemer

 






 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted