Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Nu udtaler Data­tilsynet sig om cookies

Kromann Reumert
30/04/2019
Nu udtaler Data­tilsynet sig om cookies
Kromann Reumert logo
I en kort artikel har Datatilsynet udtalt sig om, hvilke regler man skal være opmærksom på i forbindelse med brugen af cookies. I artiklen skriver tilsynet blandt andet, at databeskyttelsesforordningen også finder anvendelse, hvis informationen i cookierne omfatter personoplysninger.

Den 6. marts 2019 udgav Datatilsynet en kort artikel om cookies, og hvilke regler der gælder i den forbindelse. Cookies er reguleret af EU-direktiv 2002/58/EF (e-Privacy-direktivet), som i Danmark blandt andet er implementeret i telelovgivningen, herunder i cookiebekendtgørelsen.

I Datatilsynets artikel står der, at også de generelle regler i databeskyttelsesforordningen finder anvendelse, hvis informationen i cookierne omfatter personoplysninger om eksempelvis en bruger af en hjemmeside.

Derfor er Datatilsynet og de øvrige europæiske tilsynsmyndigheder nu i fuld gang med at afklare samspillet mellem databeskyttelsesforordningen og det eksisterende e-Privacy-direktiv (og de nationale regler, der implementerer dette).

Datatilsynet forventer, at der kommer en nærmere afklaring af samspillet i løbet af første halvår af 2019.

I 2017 fremsatte EU-Kommissionen desuden et forslag til en ny e-Privacy-forordning, der skal erstatte det gældende direktiv fra 2002. Forhandlingerne om den nye e-Privacy-forordning er stadig i gang.

Læs Datatilsynets artikel.

 


 

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted