Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nu udtaler Data­tilsynet sig om cookies

Kromann Reumert
30/04/2019
Nu udtaler Data­tilsynet sig om cookies
Kromann Reumert logo
I en kort artikel har Datatilsynet udtalt sig om, hvilke regler man skal være opmærksom på i forbindelse med brugen af cookies. I artiklen skriver tilsynet blandt andet, at databeskyttelsesforordningen også finder anvendelse, hvis informationen i cookierne omfatter personoplysninger.

Den 6. marts 2019 udgav Datatilsynet en kort artikel om cookies, og hvilke regler der gælder i den forbindelse. Cookies er reguleret af EU-direktiv 2002/58/EF (e-Privacy-direktivet), som i Danmark blandt andet er implementeret i telelovgivningen, herunder i cookiebekendtgørelsen.

I Datatilsynets artikel står der, at også de generelle regler i databeskyttelsesforordningen finder anvendelse, hvis informationen i cookierne omfatter personoplysninger om eksempelvis en bruger af en hjemmeside.

Derfor er Datatilsynet og de øvrige europæiske tilsynsmyndigheder nu i fuld gang med at afklare samspillet mellem databeskyttelsesforordningen og det eksisterende e-Privacy-direktiv (og de nationale regler, der implementerer dette).

Datatilsynet forventer, at der kommer en nærmere afklaring af samspillet i løbet af første halvår af 2019.

I 2017 fremsatte EU-Kommissionen desuden et forslag til en ny e-Privacy-forordning, der skal erstatte det gældende direktiv fra 2002. Forhandlingerne om den nye e-Privacy-forordning er stadig i gang.

Læs Datatilsynets artikel.

 


 

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
26/04/2024
Persondata, Immaterialret, Øvrige
Overtrædelse af GDPR: Erstatning for ikke-økonomisk skade
Overtrædelse af GDPR: Erstatning for ikke-økonomisk skade
06/05/2024
Persondata, Forsikring og erstatning
AI-forordningen endelig vedtaget i EU
AI-forordningen endelig vedtaget i EU
28/05/2024
EU-ret, Immaterialret, Persondata, IT- og telekommunikation
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted