Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Nu afskaffes kravet om originalitet for alle veterankøretøjer

TVC Advokatfirma
02/06/2021
Nu afskaffes kravet om originalitet for alle veterankøretøjer
TVC Advokatfirma logo
Vigtig lovændring for bilentusiaster og veteranbilsejere mv., idet originalitetskravet afskaffes ved en ny lov, der i sin helhed træder i kraft den 1. juni 2021.

Trods lovændringen bør ejerne af veterankøretøjer imidlertid fortsat passe på, hvis de ønsker at renovere deres veterankøretøj efter indregistrering.


Det kan i den forbindelse kort nævnes, at det forholder sig således, at køretøjer over 35 år i afgiftsmæssig henseende anses som veterankøretøjer, og sådanne køretøjer har indtil i dag haft mulighed for at blive indregistreret efter særligt lempelige regler.


Anvendelsen af disse regler har indtil i dag forudsat, at køretøjet fremstod originalt ved indregistreringen, hvorved der er opstået et såkaldt originalitetskrav.


Originalitetskravet har i alt sin enkelthed været et krav om, at et køretøj alene kunne indregistreres som veterankøretøj, hvis det fremstod som ved dets første registrering. Det vil sige, at det skulle være originalt. Overholdelsen af nævnte originalitetskrav har i praksis givet anledning til vanskeligheder.


Nye regler

Den 26. april 2019 udsendte Skatteministeriet en pressemeddelelse om, at reglerne for veterankøretøjer skulle forenkles. Som resultat heraf blev der den 4. december 2020 indgået en politisk aftale mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, hvor det blev besluttet, at kravet om originalitet skulle afskaffes. Af den politiske aftale fremgik bl.a. følgende:


”Aftalepartierne er enige om at afskaffe originalitetskravet. Afskaffelse af originalitetskravet vil medføre, at også køretøjer ældre end 35 år, der er ombygget eller sat i stand med fx nyere uoriginale dele, vil skulle beskattes efter de lempeligere afgiftsregler for veterankøretøjer.”


Lovforslaget blev efterfølgende fremsat den 18. december 2020 og endeligt vedtaget af Folketinget den 9. februar 2021. Af lovforslaget fremgår følgende:


”Det foreslåede vil også gælde for køretøjer, som er afgiftsberigtiget efter registreringsafgiftslovens § 10, stk. 4, før lovens ikrafttrædelse, og originalitetskravet vil således bortfalde for alle køretøjer.”


Regelændringen træder i sin helhed i kraft i dag den 1. juni 2021.


Selvom originalitetskravet nu er afskaffet, skal ejerne af veterankøretøjer fortsat passe på, da veterankøretøjer i øvrigt er underlagt de almindelige regler i registreringsafgiftsloven. Det betyder fortsat, at veterankøretøjer efter deres indregistrering i Danmark kan miste deres ”afgiftsmæssige identitet”, hvilket navnlig ses, hvor køretøjets motoreffekt forøges med mere end 20%.


Et køretøjs afgiftsmæssige identitet knytter sig til køretøjets identitet ved selve indregistreringen i Danmark.


Tab af køretøjets afgiftsmæssige identitet kan helt konkret medføre, at der vil blive opkrævet ny registreringsafgift for køretøjet.


Har du en sag omhandlende originalitetskravet, og er du i tvivl om, hvad lovændringen betyder for dig?

Hos TVC Advokatfirma håndterer skatteafdelingen løbende mere end 1.500 skatte- og afgiftssager på alle niveauer i systemet, herunder også sager vedrørende registreringsafgift for køretøjer.


Vi er derfor altid opdateret på den nyeste praksis og betydningen af denne for nye og igangværende sager. Måtte du have spørgsmål hertil, er du altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende for den drøftelse af sådanne.


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted