Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Motorstyrelsen på kontrol i Vestjylland

TVC Advokatfirma
21/11/2022
Motorstyrelsen på kontrol i Vestjylland
TVC Advokatfirma logo
Motorstyrelsen var med, da Midt- og Vestjyllands Politi gennemførte kontrol i forskellige byområder i Holstebro, og i lidt over en fjerdedel af de kontrollerede tilfælde vil Motorstyrelsen gå videre med sagen.

Politiet og Motorstyrelsen udfører ikke sjældent fælles kontroller, hvor politiet tager sig af færdselsmæssige forseelser mv., og Motorstyrelsen tager sig af skatter og afgifter relaterende til de kontrollerede køretøjer.


Det var også tilfældet, da Midt- og Vestjyllands Politi og Motorstyrelsen for ikke længe siden gennemførte kontrol i forskellige byområder i Holstebro.


Om kontrolaktionen oplyser Motorstyrelsen følgende:


”I alt blev 41 køretøjer kontrolleret af Motorstyrelsens folk, og i lidt over en fjerdedel af tilfældene vil Motorstyrelsen gå videre med sagen. Ejerne risikerer at skulle efterbetale større beløb i afgift.


- Motorstyrelsens medarbejdere undersøger nu nærmere, om ejerne af køretøjerne skal efteropkræves registreringsafgift, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.


De problemstillinger, som Motorstyrelsens folk typisk støder på i forbindelse med kontroller, kan være:


Leasingbiler, som bilisten har leaset gennem et leasingselskab. Her har leasingselskabet ansvaret for at betale den månedsvise registreringsafgift. Fokus er her at sikre, at leasingselskabet betaler den korrekte registreringsafgift af køretøjet.


Mandskabsvogne, der bruges til transport med arbejdsmæssigt formål af eksempelvis håndværkere. Mandskabsvogne er fritaget for registreringsafgift og må ikke anvendes til private formål.  Sker det alligevel, risikerer ejeren efterbetaling af den fulde registreringsafgift.


Taxier, der også er fritaget for registreringsafgift. De må heller ikke anvendes til private formål. Sker det, risikerer ejeren efterbetaling af den fulde registreringsafgift.


Udenlandsk indregistrerede køretøjer, hvor ejeren som udgangspunkt skal betale registreringsafgift og periodiske afgifter inden for 30 dage, hvis vedkommende bosætter sig i Danmark.”


Hvis et køretøj udtages til kontrol, er det meget vigtigt, at dialogen med Motorstyrelsen håndteres korrekt, herunder ved Motorstyrelsens anmodning om yderligere oplysninger, fremsendelse af forslag til afgørelse og endelig afgørelse.


Det ses således ofte, at en lemfældig dialog kan føre til, at Motorstyrelsen træffer afgørelse om, at der skal ske ændring af registreringsafgiftsforhold med deraf følgende yderligere afgiftsbetaling, ligesom det ses, at der gennemføres en beskatning af fri bil. Dertil kommer, at sådanne sager ofte videresendes til ansvarsvurdering hos Skattestraffesagsenheder, der herefter vil foretage en vurdering af, hvorvidt der også er grundlag for at sanktionere forholdet, f.eks. ved en bøde.


Vil du vide mere om, hvilke overvejelser en skatte- eller afgiftsyder bør gøre sig, når Skatteforvaltningen, herunder Motorstyrelsen, indleder en kontrolsag, så har skatteadvokaterne Torben Bagge og Henrik Rahbek sat fokus på dette i artiklen ”Udvalgte overvejelser når Skatteforvaltningen indleder en kontrolsag”.


Klik her for at læse artiklen fra Fagligt Indstik marts 2022 udgivet af Foreningen Danske Revisorer.


Er dit køretøj blevet underlagt en kontrol af Motorstyrelsen?

Det er oftest relevant at få afklaret, hvorvidt Motorstyrelsen har været for restriktiv i sin tilgang til at vurdere, hvorvidt er er grundlag for afgiftsændringer med den konsekvens, at der skal betales yderligere registreringsafgift som følge af en gennemført kontrolaktion.


Det vil typisk være baseret på en konkret vurdering af de enkelte forhold, og såfremt du har brug for hjælp til dette, er du velkommen til at kontakte os helt uforpligtende.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Har du pligt til at oprette en whistleblowerordning inden den 17. december 2023?
Bliv klogere på whistleblowerloven, herunder hvilke virksomheder, der har pligt til at etablere en whistleblowerordning.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Personskattereformen er vedtaget: Skal du betale top-topskat i 2026?
Personskattereformen er vedtaget: Skal du betale top-topskat i 2026?
28/05/2024
Skatte- og afgiftsret
Klager opnår dispensation for fristoverskridelse
Klager opnår dispensation for fristoverskridelse
28/05/2024
Skatte- og afgiftsret
Pludselig sygdom var usædvanlig omstændighed
Pludselig sygdom var usædvanlig omstændighed
28/05/2024
Øvrige, Forsikring og erstatning
Vegansk patient blev ikke forskelsbehandlet under indlæggelser på Hvidovre Hospital
Vegansk patient blev ikke forskelsbehandlet under indlæggelser på Hvidovre Hospital
04/06/2024
EU-ret, Øvrige
Regeringen udgiver ny solcellestrategi
Regeringen udgiver ny solcellestrategi
04/06/2024
Energi og forsyning, Fast ejendom og entreprise, Øvrige
Nye regler skal nedbringe sagsbehandlingstiden af civile retssager
Nye regler skal nedbringe sagsbehandlingstiden af civile retssager
11/06/2024
Retssager og voldgift, Øvrige
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted