Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Motorstyrelsen - kontrolaktioner

TVC Advokatfirma
10/06/2022
Motorstyrelsen - kontrolaktioner
TVC Advokatfirma logo
Motorstyrelsen foretager løbende kontrolkationer, og her i foråret har det ført til større koordinerede kontroller i henholdsvis Aarhus og på Bornholm.

Her i foråret har Motorstyrelsen gennemført koordinerede kontroller på henholdsvis Bornholm og i Aarhus, idet sidstnævnte blev gennemført i Kr. Himmelfartsferien.


Ifølge en pressemeddelelsefra Motorstyrelsen viste denne kontrol, at hver tredje bilist ifølge Motorstyrelsen ikke fulgte reglerne.


I pressemeddelelsen fra Motorstyrelsen omhandlende nævnte kontrol er således udtalt følgende:


”Blandt de biler, Motorstyrelsen kontrollerede, blev en tredjedel brugt mod reglerne, og Motorstyrelsen undersøger nu, om ejerne skal have en opkrævning på ekstra afgift. Nogle ejere risikerer således at skulle betale fuld registreringsafgift. Det gælder fx ejere af taxaer, der blev brugt til privat kørsel.”


De bilister, som blev udtaget i kontrollen, og som efter Motorstyrelsens opfattelse ikke har fulgt gældende lovgivning, kan nu forvente i den nærmeste fremtid at modtage et forslag til afgørelse indeholdende Motorstyrelsens foreløbige stillingtagen til, hvorvidt der er grundlag for at opkræve yderligere registreringsafgift ved at gennemføre en beskatning af værdi af fri bil i henhold til ligningslovens § 16, stk. 4 eller § 16 A stk. 5.


Er din bil blevet udtaget til kontrol, er det meget vigtigt, at du i forbindelse med modtagelsen af forslag til afgørelse fra Motorstyrelsen håndterer dialogen korrekt, herunder behandler henvendelsen fra Motorstyrelsen med den fornødne seriøsitet. Det bemærkes i den forbindelse, at det ikke sjældent ses, at Motorstyrelsen sender sådanne sager videre til ansvarsvurdering med henblik på at vurdere, hvorvidt der ud over opkrævning af afgift eller beskatning af værdi af fri bil tillige skal finde en sanktionering sted. Dette eksempelvis i form af en bøde for overtrædelsen af den pågældende skatte- eller afgiftslovgivning.


Afhængig af de konkrete forhold vil det være muligt at fremkomme med bemærkninger til Motorstyrelsens forslag til afgørelse, ligesom det eventuelt kan vise sig relevant at påklage den afgørelse, som Motorstyrelsen vil træffe, efter at den pågældende bilist eller ejeren af køretøjet er blevet varslet om den gennemførte ændring.


I hvilket omfang det er relevant at klage over en sådan en afgørelse, vil igen bero på en helt konkret vurdering af de enkelte forhold i sagen.


Har du spørgsmål om registrerings- eller beskatningsforhold?

Hos TVC Advokatfirma fører vi årligt mere end 1.500 skatte- og afgiftssager ved domstolene eller i det administrative klagesystem. Vi følger derfor alle afgørelser nøje og er altid opdaterede på nyeste lovgivning, styresignaler og seneste praksis, herunder også med betydning for biler og andre motorkøretøjer, herunder mandskabsvogne.


Vi stiller os gerne til rådighed for en uforpligtende samtale om din konkrete sag, så er du blevet involveret i en kontrol, er du meget velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vær den første til at modtage relevante juridiske nyheder inden for dine interesseområder
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Eksterne investorer - Hvor, hvornår og hvordan?
Mange iværksætter overvejer før eller siden om de skal have eksterne investorer ind. Hvad skal man gøre sig af overvejelser inden man vælger at tage investorer ind i sin virksomhed?
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted