Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Modelkontrakt til brug for databehandleraftaler er frigivet af Dansk Erhverv og IT-Branchen

Bird & Bird
02/03/2017
Modelkontrakt til brug for databehandleraftaler er frigivet af Dansk Erhverv og IT-Branchen
Dansk Erhverv og IT-Branchen har lanceret et udkast til en databehandleraftale, der ifølge parterne afspejler en afbalanceret kontrakt, som lever op til de strengere krav til databehandleraftaler i den nye Persondataforordning.

Den nye Persondataforordning tildeler databehandleren en mere aktiv rolle end efter Persondataloven. Endvidere er der væsentligt skærpede sanktioner for både den dataansvarlige og databehandlere ved manglende compliance. Der er derfor god grund til at være særlig opmærksom på databehandleraftalerne allerede nu – og i særdeleshed efter den 25. maj 2018, hvor Persondataforordningen træder formelt i kraft.

Som et centralt element i Dansk Erhverv og IT-Branchens nye modelkontrakt står balanceringen af omkostninger. Aftalen er bygget op således, at ensartede forhold, som leverandøren anses for at skulle opfylde generelt og for alle kunder, leveres uden særskilt vederlag. Samtidig er der også skabt plads til, at individuelle krav og ønsker, som den enkelte kunde måtte have, kan indskrives i aftalen.

Aftalen er bygget op med en hovedaftale og tilhørende bilag. Hovedaftalen er skrevet med det formål, at den skal kunne benyttes "som den er", hvorimod samtlige konkrete forhold aftales individuelt i bilagene. Endvidere er det hensigten, at modelkontrakten skal kunne indgå som en delaftale i større leverancekontrakter, da dette typisk vil forekomme i praksis.

Kontraktens bilag omfatter hovedydelsen, tekniske og organisatoriske sikkerhedskrav og garantier, dokumentation for overholdelse af forpligtelser, konkret bistand, den dataansvarliges forpligtelser, underdatabehandlere samt overførsel til tredjelande og internationale organisationer.

Kontrakten søger at opfordre de kontraherende parter til at gå i dybden ved aftaleindgåelsen ved at være meget detaljeorienteret. Databehandleraftalen er dog stadig ikke færdigudfyldt og kan ændres og tilpasses, alt efter det konkrete behov mellem parterne. Aftalen bør ikke anvendes uden nærmere overvejelser eller tilpasninger.

Dansk Erhverv forventes at udkomme med pjecen "Gode råd om databehandleraftaler" efter sommerferien.

 Følg Jurainfo.dk på Facebook eller LinkedIn

[layerslider id="67"]
 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2023 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted