Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Længe ventet retssag om EU-standard­kontrakter er nu begyndt

Kromann Reumert
15/02/2017
Længe ventet retssag om EU-standard­kontrakter er nu begyndt
Den 7. februar 2017 begyndte sagen om gyldigheden af EU-Kommissionens standardkontrakter til brug for overførsel af persondata til usikre tredjelande ved High Court i Irland. Sagens udfald kan få stor betydning for samarbejdet mellem EU og USA.

Den irske databeskyttelseskommissær Helen Nixon ønsker på vegne af de irske databeskyttelsesmyndigheder at afklare, om EU-Kommissionens standardkontrakter er i overensstemmelse med EU-retten. For eksempel er Facebook begyndt at anvende disse til at overføre personoplysninger til usikre tredjelande – i dette tilfælde USA (efter Safe Harbor-dommen).

Helen Nixon har flere gange udtalt, at hun prøver at få sagen indbragt for EU-Domstolen, idet EU-Domstolen må være nærmest til at afgøre dette spørgsmål.

Sagens omstændigheder og indhold lægger sig meget op ad den sag, som privacy-aktivisten Max Schrems anlagde om Safe Harbor-ordningens gyldighed.

Sagen har generelt tiltrukket stor opmærksomhed, idet sagens udfald kan få stor betydning for samarbejdet mellem EU og USA.

Sagen indledes med en række høringer. Den samlede sag forventes at vare i tre uger. Kromann Reumert følger naturligvis sagen og vil løbende orientere om sagens videre behandling og ikke mindst sagens udfald.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Artikler, der kunne være relevante for dig
Københavns Kommune får kritik i tilsynssag om AULA
Københavns Kommune får kritik i tilsynssag om AULA
04/07/2024
Persondata
Datatilsynet har opdateret vejledningen om håndtering af brud
Datatilsynet har opdateret vejledningen om håndtering af brud
04/07/2024
Persondata, Compliance
Ny afgørelse om manglende indsigt i og sletning af tv-overvågningsoptagelser
Ny afgørelse om manglende indsigt i og sletning af tv-overvågningsoptagelser
12/07/2024
Persondata
EU AI Act - få et overblik over datoerne for anvendelse
EU AI Act - få et overblik over datoerne for anvendelse
15/07/2024
EU-ret, Persondata, Compliance
Manglende kontrol af automatiske sletninger fører til kritik fra Datatilsynet
Manglende kontrol af automatiske sletninger fører til kritik fra Datatilsynet
15/07/2024
Persondata, Compliance
Digitaliseringsstyrelsen ændrer kørekorts-app'en efter forbud mod at behandle personoplysninger
Digitaliseringsstyrelsen ændrer kørekorts-app'en efter forbud mod at behandle personoplysninger
16/07/2024
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted