Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Kan tidligere betalt registreringsafgift modregnes en ny opkrævning?

TVC Advokatfirma
22/10/2021
Kan tidligere betalt registreringsafgift modregnes en ny opkrævning?
TVC Advokatfirma logo
I denne uge har Landsskatteretten fundet, at Motorstyrelsen skulle modregne tidligere betalt registreringsafgift i forbindelse med en opkrævning af registreringsafgift på et andet grundlag end den oprindelige indregistrering.

I den pågældende sag var ejeren af en Porsche 911 blevet opkrævet en yderligere registreringsafgift på ca. kr. 240.000, idet Motorstyrelsen var af den opfattelse, at bilen ikke kunne indregistreres som et veterankøretøj, i hvilken forbindelse, ejeren tidligere havde betalt en registreringsafgift på ca. kr. 74.000.


Den pågældende afgørelse blev bl.a. påklaget til Landsskatteretten, i hvilken forbindelse det blev gjort gældende, at der i forbindelse med opkrævningen af registreringsafgiften på ca. kr. 240.000 skulle ske en modregning med den tidligere betalte registreringsafgift på ca. kr. 74.000.


Motorstyrelsen er ikke enig med Landsskatteretten

Det var Motorstyrelsens opfattelse, at der ikke kunne ske en sådan modregning, idet Motorstyrelsen tidligt i sagen anførte, at ”der ikke findes lovhjemmel til tilbagebetaling af registreringsafgift, for køretøjer der ændrer registreringsgrundlag, derfor er det ligeledes ikke muligt at nedsætte registreringsafgiften med den allerede betalte registreringsafgift på 74.310 kr.,…”


Motorstyrelsen tilsluttede sig således også Skatteankestyrelsens indstilling i sagen, hvoraf det fremgik, at der – ifølge Skatteankestyrelsen – ikke var hjemmel til at fradrage tidligere betalt registreringsafgift, jf. Retten i Sønderborgs dom af den 22. august 2008 offentliggjort som SKM2008.712.BR.


Sagen blev herefter behandlet på et retsmøde i Landsskatteretten, hvorefter Landsskatteretten ved afgørelse af den 19. oktober 2021 (sagsnr. 20-0088818) ændrede Motorstyrelsens afgørelse med følgende begrundelse:


”Landsskatteretten bemærker at dansk rets almindelige modregningsregler finder anvendelse på skatterettens område. Retten finder ud fra en konkret bedømmelse af sagens oplysninger, herunder særligt at sagens køretøj fremstår identisk som ved klagerens registrering af køretøjet i Køretøjsregistret, at den af klageren tidligere betalte registreringsafgift skal modregnes, i den registreringsafgift der nu opkræves…”


Landsskatteretten fandt således, at den tidligere betalte registreringsafgift skulle modregnes.


Har du modtaget opkrævning af registreringsafgift?

Er du – som ejer eller bruger af en bil – blevet opkrævet registreringsafgift grundet en anvendelse, som Motorstyrelsen finder uberettiget, er det vigtigt, at du får gennemgået Motorstyrelsens grundlag for opkrævningen.


Ved en sådan gennemgang ses det ikke sjældent, at der er grundlag for at klage over en sådan afgørelse.


Det kan i øvrigt supplerende bemærkes, at den pågældende ejer i den ovennævnte sag vedrørende den nye indregistrering af Porsche 911’eren også blev tilrådet at klage over den afgiftspligtige værdi fastsat af Motorstyrelsen. Denne klagesag endte med det resultat, at Motorankenævn Sjælland-København ved en afgørelse af den 16. september 2021 (sagsnr. 20-0088804) ændrede den afgiftspligtige værdi fra kr. 198.532 til kr. 167.710.


Er du i tvivl om, hvorvidt Motorstyrelsen har ret?

Såfremt du bliver involveret i en afgiftssag og ønsker en uforpligtende vurdering af denne, er du altid meget velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
TVC Advokatfirma logo
Aarhus
Søren Frichs Vej 42A
8230 Åbyhøj
70 11 08 01
tvc@tvc.dk
København
Nimbusparken 24, 2
2000 Frederiksberg
Roskilde
Københavnsvej 69, 1
4000 Roskilde
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Juridiske kandidater er i høj kurs
Mange virksomheder oplever, at det er svært at tiltrække kompetent juridisk arbejdskraft. Men det behøver det ikke nødvendigvis være - Hvordan kommer vi ind på i denne video hvor vi fortæller om vores erfaringer med markedet og giver gode råd til hvordan du får fat i de rigtige kandidater.
Force majeure - hvornår kan begrebet anvendes?
Mange virksomheder er ikke opmærksomme på at udvide force majeure-begrebet i deres kontrakter og flere anvender begrebet helt forkert. Bliv klogere på hvornår noget er en force majeure-begivenhed og hvornår du kan benytte en force majeure-klausul ved manglende leveringer.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2022 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted