Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Justitsministeriet har udsendt to nye vejledninger om persondataforordningen

NJORD Law Firm
22/11/2017
Justitsministeriet har udsendt to nye vejledninger om persondataforordningen

Justitsministeriet har i samarbejde med Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen netop udsendt to nye vejledninger om den nye persondataforordning, der træder i kraft i Danmark den 25. maj 2018.



Vejledningerne vedrører overførsel af personoplysninger til tredjelande og udpegning af databeskyttelsesrådgivere. Du kan finde vejledningen om overførsel af personoplysninger til tredjelande her og vejledningen om databeskyttelsesrådgivere her.

Vejledningen om databeskyttelsesrådgivere kan have ansættelsesretlig relevans for din virksomhed, hvis din virksomhed er forpligtet til at udpege en databeskyttelsesrådgiver. Dette skyldes, at der er en særlig ansættelsesretlig beskyttelse af denne funktion. Databeskyttelsesrådgiveren vil ikke kunne afskediges eller blive mødt med ansættelsesretlige konsekvenser for at udføre sine opgaver som databeskyttelsesrådgiver. Det følger dog af vejledningen, at det er de almindelige ansættelsesretlige regler, der anvendes på databeskyttelsesrådgiveres ansættelsesforhold. Det bekræftes således, at databeskyttelsesrådgivere kan blive afskediget på et sagligt grundlag efter de almindelige ansættelsesretlige regler. Der er således ikke tale om en særlig type beskyttet medarbejder på linje med tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter.

De nævnte vejledninger er blot to ud af en række vejledninger, som vil blive udsendt i løbet af efteråret. NJORD Law Firm vil løbende holde dig opdateret med de efterfølgende vejledninger, der bliver udsendt.

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
01/02/2024
Persondata
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
12/02/2024
Persondata, Compliance
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
20/02/2024
Persondata
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted