Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?

WTC advokaterne
12/05/2021
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
WTC advokaterne logo
Datatilsynet har undersøgt sikkerheden på Orienteringsret.dk på baggrund af en række henvendelser og klager om tjenestens behandling af personoplysninger. Sagen belyser blandt andet, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med sikkerheden på din egen hjemmeside.

Hjemmesiden Orienteringsret.dk gør det muligt for forældre, der ikke har forældremyndigheden, at sende forespørgsler til skoler, institutioner og andre offentlige myndigheder vedrørende deres barn. Det kan f.eks. være oplysninger om barnets skolegang og trivsel, som forældre har ret til jf. forældreansvarsloven.


Datatilsynets vurdering af hjemmesiden

Når Datatilsynet skal forholde sig til en hjemmesides sikkerhed, kigger de blandt andet på om hjemmesiden;


  • anvender ”https” (som er en krypteret udgave af ”http”).
  • understøtter TLS-kryptering under transmission af oplysninger.
  • sikrer identiteten på den person, der anmoder om oplysninger, herunder om der er risiko for at oplysningerne havner hos forkerte modtagere.
  • klart giver udtryk for, hvem afsenderen er.


Datatilsynet har ud fra en vurdering af ovenstående ikke fundet anledning til at konstatere, at Orienteringsret.dk ikke har fastsat passende sikkerhedsforanstaltninger. Læs hele afgørelsen på Datatilsynets hjemmeside: Forælders brug af Orienteringsret.dk.


Hvem er omfattet af GDPR?

Orienteringsret.dk er en privatdrevet service uden erhvervsmæssige formål, men da de tilvejebringer midlerne til behandling af personoplysninger, er de alligevel underlagt reglerne om databeskyttelse.


Private legitime interesser er ikke omfattet af GDPR. Det vil sige, at data som behandles af fysiske personer, som led i rent personlige eller familiemæssige aktiviteter, ikke er underlagt reglerne om databeskyttelse.


Derfor er de forældre, der behandler personfølsomme oplysninger via Orienteringsret.dk, ikke omfattet af GDPR, fordi de gør det som led i familiemæssige og personlige aktiviteter.

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted