Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?

WTC advokaterne
12/05/2021
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
WTC advokaterne logo
Datatilsynet har undersøgt sikkerheden på Orienteringsret.dk på baggrund af en række henvendelser og klager om tjenestens behandling af personoplysninger. Sagen belyser blandt andet, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med sikkerheden på din egen hjemmeside.

Hjemmesiden Orienteringsret.dk gør det muligt for forældre, der ikke har forældremyndigheden, at sende forespørgsler til skoler, institutioner og andre offentlige myndigheder vedrørende deres barn. Det kan f.eks. være oplysninger om barnets skolegang og trivsel, som forældre har ret til jf. forældreansvarsloven.


Datatilsynets vurdering af hjemmesiden

Når Datatilsynet skal forholde sig til en hjemmesides sikkerhed, kigger de blandt andet på om hjemmesiden;


  • anvender ”https” (som er en krypteret udgave af ”http”).
  • understøtter TLS-kryptering under transmission af oplysninger.
  • sikrer identiteten på den person, der anmoder om oplysninger, herunder om der er risiko for at oplysningerne havner hos forkerte modtagere.
  • klart giver udtryk for, hvem afsenderen er.


Datatilsynet har ud fra en vurdering af ovenstående ikke fundet anledning til at konstatere, at Orienteringsret.dk ikke har fastsat passende sikkerhedsforanstaltninger. Læs hele afgørelsen på Datatilsynets hjemmeside: Forælders brug af Orienteringsret.dk.


Hvem er omfattet af GDPR?

Orienteringsret.dk er en privatdrevet service uden erhvervsmæssige formål, men da de tilvejebringer midlerne til behandling af personoplysninger, er de alligevel underlagt reglerne om databeskyttelse.


Private legitime interesser er ikke omfattet af GDPR. Det vil sige, at data som behandles af fysiske personer, som led i rent personlige eller familiemæssige aktiviteter, ikke er underlagt reglerne om databeskyttelse.


Derfor er de forældre, der behandler personfølsomme oplysninger via Orienteringsret.dk, ikke omfattet af GDPR, fordi de gør det som led i familiemæssige og personlige aktiviteter.

Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte mig.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
WTC advokaterne logo
Hillerød
Slotsgade 36B, 1.
3400 Hillerød
(+45) 48 22 00 40
(+45) 48 22 00 41
wtc@wtc.dk
Helsingør
Stengade 37
3000 Helsingør
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nye standardkontraktbestemmelser for tredjelandsoverførsler - hvad er ændret?
Nye standardkontraktbestemmelser for tredjelandsoverførsler - hvad er ændret?
14/06/2021
Persondata
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted