Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Gyldigheden af EU Kommissionens Standardkontrakter udfordret af det irske Datatilsyn

Delacour
13/02/2017
Gyldigheden af EU Kommissionens Standardkontrakter udfordret af det irske Datatilsyn

Det irske Datatilsyn forsøger at få en sag, som er anlagt på baggrund af en række "velbegrundede" klager vedrørende overførsel af data til USA, henvist EU Domstolen.



Sagen drejer sig om, hvorvidt Facebooks brug af EU Kommissionens Standardkontrakter til overførsel af data til USA frembyder den nødvendige sikkerhed og databeskyttelse som forudsat i datebeskyttelsesdirektivet - og er således en fortsættelse af Safe Harbour-sagen, der som bekendt endte med en underkendelse af Safe Harbour-certificeringen.

Standardkontrakterne er en mekanisme etableret ved EU Kommissionens beslutning, og kan derfor ikke erklæres ugyldige af hverken de nationale myndigheder/tilsyn eller af domstole. Dette er også baggrunden for, at Datatilsynet ønsker sagen henvist til EU Domstolen.

Udfaldet af den konkrete sag har ikke den store praktiske betydning for selve Facebook, da Facebook også er Privacy Shield-certificeret. Sagen kan dog få stor betydning for en række andre internationale selskaber, herunder Google og Microsoft m.fl., men også for danske virksomheder, der eksempelvis har indgået aftaler med databehandlere i USA på baggrund af EU Kommissionens Standardkontrakter.

For den konkrete betydning af sagen og din behandling af personoplysninger, kontakt da DELACOUR.

 

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
01/02/2024
Persondata
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
12/02/2024
Persondata, Compliance
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
20/02/2024
Persondata
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted