Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Gyldigheden af EU Kommissionens Standardkontrakter udfordret af det irske Datatilsyn

Delacour
13/02/2017
279
Gyldigheden af EU Kommissionens Standardkontrakter udfordret af det irske Datatilsyn
Delacour logo

Det irske Datatilsyn forsøger at få en sag, som er anlagt på baggrund af en række "velbegrundede" klager vedrørende overførsel af data til USA, henvist EU Domstolen.



Sagen drejer sig om, hvorvidt Facebooks brug af EU Kommissionens Standardkontrakter til overførsel af data til USA frembyder den nødvendige sikkerhed og databeskyttelse som forudsat i datebeskyttelsesdirektivet - og er således en fortsættelse af Safe Harbour-sagen, der som bekendt endte med en underkendelse af Safe Harbour-certificeringen.

Standardkontrakterne er en mekanisme etableret ved EU Kommissionens beslutning, og kan derfor ikke erklæres ugyldige af hverken de nationale myndigheder/tilsyn eller af domstole. Dette er også baggrunden for, at Datatilsynet ønsker sagen henvist til EU Domstolen.

Udfaldet af den konkrete sag har ikke den store praktiske betydning for selve Facebook, da Facebook også er Privacy Shield-certificeret. Sagen kan dog få stor betydning for en række andre internationale selskaber, herunder Google og Microsoft m.fl., men også for danske virksomheder, der eksempelvis har indgået aftaler med databehandlere i USA på baggrund af EU Kommissionens Standardkontrakter.

For den konkrete betydning af sagen og din behandling af personoplysninger, kontakt da DELACOUR.

 

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted