Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Google vil afprøve grænserne for “retten til at blive glemt” ved EU-Domstolen

Kromann Reumert
21/12/2017
Google vil afprøve grænserne for “retten til at blive glemt” ved EU-Domstolen
Tilbage i 2014 fastslog EU-domstolen, at man, hvis man er registreret under særlige omstændigheder, har ret til at få slettet sine personoplysninger i Googles søgemaskine. Sidenhen er der skrevet meget om denne dom, og retten til at få slettet sine oplysninger ("retten til at blive glemt") er også beskrevet særskilt i den nye databeskyttelsesforordning. Nu er Google dog igen klar til at udfordre det nærmere indhold af denne ret.
I øjeblikket bliver der behandlet en række persondataretlige sager ved EU-Domstolen. To af disse sager udmærker sig ved at omhandle rækkevidden af retten til at blive glemt. Retten til at blive glemt handler i hovedtræk om, hvornår en registreret kan kræve sine personoplysninger slettet hos den, som har registreret dem. Det er således ikke en absolut ret, men en ret der tilkommer en person, hvis en række betingelser er opfyldt.

Den ene sag handler om, hvorvidt personhenførbare oplysninger om kriminelle handlinger og politiske tilhørsforhold automatisk bør slettes af Googles søgemaskine. Den anden sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt Google skal implementere retten til at blive glemt på verdensplan og ikke bare inden for EU's grænser.


Kromann Reumerts bemærkninger


Begge sager er ganske principielle. I den førstnævnte sag vil der blandt andet blive taget stilling til, hvor grænsen går mellem retten til privatlivets fred og informationsfriheden.

Den anden sag vil ikke som sådan tage stilling til selve retten til at blive glemt, men derimod i hvilken udstrækning en EU-dom kan få virkning uden for EU's grænser og pålægge Google en forpligtelse til at sikre, at slettede personoplysninger heller ikke kan fremfindes ved søgninger foretaget uden for EU.

Vi følger naturligvis op på sagerne.

  
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Uddannelsesjurist søges til Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Jurister med EU-profil til lovfortolkning og forvaltning af erhvervsfremmeprojekter i Erhvervsstyrelsen i Silkeborg
Jurist (med mulighed for deltid)
Jobcenter Varde søger 1 jura studentermedhjælper (genopslag)
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted