Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Google vil afprøve grænserne for “retten til at blive glemt” ved EU-Domstolen

Kromann Reumert
21/12/2017
296
Google vil afprøve grænserne for “retten til at blive glemt” ved EU-Domstolen
Kromann Reumert logo
Tilbage i 2014 fastslog EU-domstolen, at man, hvis man er registreret under særlige omstændigheder, har ret til at få slettet sine personoplysninger i Googles søgemaskine. Sidenhen er der skrevet meget om denne dom, og retten til at få slettet sine oplysninger ("retten til at blive glemt") er også beskrevet særskilt i den nye databeskyttelsesforordning. Nu er Google dog igen klar til at udfordre det nærmere indhold af denne ret.




I øjeblikket bliver der behandlet en række persondataretlige sager ved EU-Domstolen. To af disse sager udmærker sig ved at omhandle rækkevidden af retten til at blive glemt. Retten til at blive glemt handler i hovedtræk om, hvornår en registreret kan kræve sine personoplysninger slettet hos den, som har registreret dem. Det er således ikke en absolut ret, men en ret der tilkommer en person, hvis en række betingelser er opfyldt.

Den ene sag handler om, hvorvidt personhenførbare oplysninger om kriminelle handlinger og politiske tilhørsforhold automatisk bør slettes af Googles søgemaskine. Den anden sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt Google skal implementere retten til at blive glemt på verdensplan og ikke bare inden for EU's grænser.


Kromann Reumerts bemærkninger


Begge sager er ganske principielle. I den førstnævnte sag vil der blandt andet blive taget stilling til, hvor grænsen går mellem retten til privatlivets fred og informationsfriheden.

Den anden sag vil ikke som sådan tage stilling til selve retten til at blive glemt, men derimod i hvilken udstrækning en EU-dom kan få virkning uden for EU's grænser og pålægge Google en forpligtelse til at sikre, at slettede personoplysninger heller ikke kan fremfindes ved søgninger foretaget uden for EU.

Vi følger naturligvis op på sagerne.

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted