Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Google vil afprøve grænserne for “retten til at blive glemt” ved EU-Domstolen

Kromann Reumert
21/12/2017
249
Google vil afprøve grænserne for “retten til at blive glemt” ved EU-Domstolen
Kromann Reumert logo
Tilbage i 2014 fastslog EU-domstolen, at man, hvis man er registreret under særlige omstændigheder, har ret til at få slettet sine personoplysninger i Googles søgemaskine. Sidenhen er der skrevet meget om denne dom, og retten til at få slettet sine oplysninger ("retten til at blive glemt") er også beskrevet særskilt i den nye databeskyttelsesforordning. Nu er Google dog igen klar til at udfordre det nærmere indhold af denne ret.




I øjeblikket bliver der behandlet en række persondataretlige sager ved EU-Domstolen. To af disse sager udmærker sig ved at omhandle rækkevidden af retten til at blive glemt. Retten til at blive glemt handler i hovedtræk om, hvornår en registreret kan kræve sine personoplysninger slettet hos den, som har registreret dem. Det er således ikke en absolut ret, men en ret der tilkommer en person, hvis en række betingelser er opfyldt.

Den ene sag handler om, hvorvidt personhenførbare oplysninger om kriminelle handlinger og politiske tilhørsforhold automatisk bør slettes af Googles søgemaskine. Den anden sag vedrører spørgsmålet om, hvorvidt Google skal implementere retten til at blive glemt på verdensplan og ikke bare inden for EU's grænser.


Kromann Reumerts bemærkninger


Begge sager er ganske principielle. I den førstnævnte sag vil der blandt andet blive taget stilling til, hvor grænsen går mellem retten til privatlivets fred og informationsfriheden.

Den anden sag vil ikke som sådan tage stilling til selve retten til at blive glemt, men derimod i hvilken udstrækning en EU-dom kan få virkning uden for EU's grænser og pålægge Google en forpligtelse til at sikre, at slettede personoplysninger heller ikke kan fremfindes ved søgninger foretaget uden for EU.

Vi følger naturligvis op på sagerne.

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 33.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted