Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Gerningsmænd udgiver sig for at være fra Datatilsynet

Kromann Reumert
12/07/2018
Gerningsmænd udgiver sig for at være fra Datatilsynet
Kromann Reumert logo
En virksomhed har, ifølge Datatilsynet, oplevet, at to ukendte gerningsmænd er lykkedes med at tvinge sig adgang til virksomheden under dække af at være fra Datatilsynet.



De to gerningsmænd har, ifølge tilsynets hjemmeside, angivet, at de ville foretage et tilsyn med virksomhedens databeskyttelsesforhold. Selvom begivenheden må siges at være et særsyn, er det selvfølgelig ikke rart for den virksomhed, som har været impliceret heri, og vi må håbe, at der er tale om et enkeltstående tilfælde.

Selvom der måske "blot" er tale om et enkeltstående tilfælde, vil vi alligevel råde virksomheder m.v. til at:

  • orientere sig på Datatilsynets hjemmeside om, hvordan et tilsyn foregår

  • udarbejde en politik for, hvordan virksomhedens ansatte skal håndtere et tilsyn fra Datatilsynet.


I den forbindelse skal det bemærkes, at Datatilsynet i almindelighed vil sende en varslingsskrivelse til virksomheden forud for et tilsynsbesøg, og at Datatilsynets ansatte ved ankomsten til virksomheden vil fremvise billedlegitimation.

Læs Datatilsynets vejledning om, hvordan et tilsyn foregår.





 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted