Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

GDPR tilsyn i 2019: Her er Datatilsynets fokusområder

Bird & Bird
06/02/2019
GDPR tilsyn i 2019: Her er Datatilsynets fokusområder
Datatilsynet har den 31. januar 2019 offentliggjort de temaer, Datatilsynet vil fokusere på ved de planlagte tilsyn i det første halvår af 2019.

Et af Datatilsynets centrale opgaver er at føre fysisk tilsyn hos forskellige typer af på forhånd udpegede myndigheder og private virksomheder med henblik på at sikre, at databeskyttelseslovgivningen bliver overholdt.

Datatilsynet har i den første del af 2019 valgt at fokusere på følgende temaer:

  1. Sikkerhedsbrud hos offentlige myndigheder og private virksomheder. Datatilsynet vil med dette tema føre tilsyn hos fem private virksomheder og 10 offentlige myndigheder.

  2. Databeskyttelsesrådgiverfunktionen hos kommunerne. Datatilsynet vil have fokus på dette tema hos kommuner, der deler databeskyttelsesrådgiver med andre kommuner, og kommuner, der har tilkøbt sig ydelsen hos et advokatselskab.

  3. Kryptering af e-mails hos private virksomheder. Datatilsynet oplyser, at de vil føre tilsyn med to advokatkontorer, et revisionsfirma og en fagforening.

  4. Autorisation af medarbejdere hos kommunerne. Datatilsynet vil med dette tema have fokus på, om kommunerne har implementeret den fornødne access management, så kommunernes medarbejdere kun har adgang til de personoplysninger, de har et arbejdsrelateret behov for at have adgang til.

  5. Den registreredes indsigtsret. Datatilsynet vil føre tilsyn med tre offentlige myndigheder og tre private virksomheder for at sikre, at de er i stand til og efterkommer eventuelle anmodninger om indsigt.

  6. Brug (og genbrug) af data i den kommunale forvaltning. Datatilsynet vil med dette tema have særlig fokus på kommunernes (gen)brug af data til automatiserede beslutninger og vurderinger, samt brugen af algoritmer og scoringsmekanismer.

  7. Private virksomheders aggregering og sammenstilling af data til brug for videresalg. Her vil Datatilsynet have fokus på brugen af algoritmer og scoringsmekanismer samt om de registrerede, hvis data sælges, reelt er anonyme.


Datatilsynet indledte sine første fysiske tilsyn i efteråret 2018 og er med henvisning til de spørgeskemaer, Datatilsynet offentliggjorde i oktober, meget grundige og har en klar forventning om, at offentlige myndigheder og private virksomheder har indgående organisatorisk og teknisk indsigt i, hvordan de overholder databeskyttelseslovgivningen.

Læs mere om Datatilsynets planlagte tilsyn.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
01/03/2024
Persondata, Compliance, IT- og telekommunikation
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted