Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

GDPR tilsyn i 2019: Her er Datatilsynets fokusområder

Bird & Bird
06/02/2019
322
GDPR tilsyn i 2019: Her er Datatilsynets fokusområder
Bird & Bird logo
Datatilsynet har den 31. januar 2019 offentliggjort de temaer, Datatilsynet vil fokusere på ved de planlagte tilsyn i det første halvår af 2019.

Et af Datatilsynets centrale opgaver er at føre fysisk tilsyn hos forskellige typer af på forhånd udpegede myndigheder og private virksomheder med henblik på at sikre, at databeskyttelseslovgivningen bliver overholdt.

Datatilsynet har i den første del af 2019 valgt at fokusere på følgende temaer:

  1. Sikkerhedsbrud hos offentlige myndigheder og private virksomheder. Datatilsynet vil med dette tema føre tilsyn hos fem private virksomheder og 10 offentlige myndigheder.

  2. Databeskyttelsesrådgiverfunktionen hos kommunerne. Datatilsynet vil have fokus på dette tema hos kommuner, der deler databeskyttelsesrådgiver med andre kommuner, og kommuner, der har tilkøbt sig ydelsen hos et advokatselskab.

  3. Kryptering af e-mails hos private virksomheder. Datatilsynet oplyser, at de vil føre tilsyn med to advokatkontorer, et revisionsfirma og en fagforening.

  4. Autorisation af medarbejdere hos kommunerne. Datatilsynet vil med dette tema have fokus på, om kommunerne har implementeret den fornødne access management, så kommunernes medarbejdere kun har adgang til de personoplysninger, de har et arbejdsrelateret behov for at have adgang til.

  5. Den registreredes indsigtsret. Datatilsynet vil føre tilsyn med tre offentlige myndigheder og tre private virksomheder for at sikre, at de er i stand til og efterkommer eventuelle anmodninger om indsigt.

  6. Brug (og genbrug) af data i den kommunale forvaltning. Datatilsynet vil med dette tema have særlig fokus på kommunernes (gen)brug af data til automatiserede beslutninger og vurderinger, samt brugen af algoritmer og scoringsmekanismer.

  7. Private virksomheders aggregering og sammenstilling af data til brug for videresalg. Her vil Datatilsynet have fokus på brugen af algoritmer og scoringsmekanismer samt om de registrerede, hvis data sælges, reelt er anonyme.


Datatilsynet indledte sine første fysiske tilsyn i efteråret 2018 og er med henvisning til de spørgeskemaer, Datatilsynet offentliggjorde i oktober, meget grundige og har en klar forventning om, at offentlige myndigheder og private virksomheder har indgående organisatorisk og teknisk indsigt i, hvordan de overholder databeskyttelseslovgivningen.

Læs mere om Datatilsynets planlagte tilsyn.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 31.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted