Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

GDPR i relation til rettigheder om køn og seksualitet

Jurainfo.dk
16/08/2021
GDPR i relation til rettigheder om køn og seksualitet
Jurainfo.dk logo
I dagene mellem den 12.-22. august er afholdes der WorldPride i København og Malmø. Her er der ofte stor fokus på køn og seksualitet.

Datatilsynet har lavet et kort indblik i reglerne om køn og seksualitet

I anledning af WorldPride har Datatilsynet udarbejdet lidt materiale, som giver et lille indblik i, hvordan GDPR (også kendt som databeskyttelsesforordningen) medvirker til at beskytte nogle af de rettigheder, der fejres under WorldPride.


Datatilsynet skriver bl.a., at:


"Reglerne i GDPR omfatter alle former for personoplysninger - dvs. alt, der kan henføres til en fysisk person. Men kravene til beskyttelsen af oplysningerne afhænger bl.a. af oplysningernes karakter.

Oplysninger om seksuelle forhold er - på linje med bl.a. oplysninger om religion, politisk overbevisning og helbred - i den kategori, man kalder følsomme oplysninger. De er blandt andet følsomme, fordi det kan have store konsekvenser for den enkelte, hvis oplysningerne kommer i de forkerte hænder, bliver gjort offentligt kendte eller bliver brugt usagligt og i diskriminerende afgørelser eller begrænsninger.


Derfor er det faktisk udgangspunktet i GDPR, at der er et forbud mod at indsamle, opbevare eller videregive oplysninger om følsomme personoplysninger. Hvis en virksomhed eller myndighed alligevel finder det nødvendigt at behandle oplysninger om fx en persons seksuelle forhold, kræver det, at man opfylder kravene til en af undtagelserne fra forbuddet.
"


Læs mere på Datatilsynets hjemmeside her

Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
Privat organisation indstilles til bøde på mindst 15 millioner kroner
01/02/2024
Persondata
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
Det bør alle gøre lige nu – manglende GDPR-kontrol førte til politianmeldelse og forventet bøde på mindst 1.500.000 kr.
08/02/2024
Persondata, Kontraktret, Compliance
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
Et vink med en vognstang om, at der skal føres tilsyn med databehandlere
12/02/2024
Persondata, Compliance
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
Hvornår har I sidst ført tilsyn med jeres databehandlere?
20/02/2024
Persondata
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
Implementeringen af NIS2-direktivet bliver forsinket
20/02/2024
Compliance, EU-ret, Persondata
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
AI-forordningen er endelig på plads – hvad nu?
19/02/2024
Persondata, EU-ret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted