Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

GDPR: Apple kræver privatlivspolitikker for apps

Bird & Bird
05/10/2018
195
GDPR: Apple kræver privatlivspolitikker for apps
Bird & Bird logo
Med virkning fra den 3. oktober 2018 stiller Apple krav om, at nye apps eller opdateringer til eksisterende apps skal ledsages af en privatlivspolitik, før de kan gøres tilgængelige i App Store.

Mobil-apps er ikke altid GDPR-compliant. Det viser en undersøgelse, det israelske SafeDK gennemførte i vinteren 2017/2018, hvor tusindvis af Android-apps blev testet for deres GDPR-parathed inden den 25. maj 2018.

Apple har nu valgt at tage konsekvenserne af dette. Fremover vil apps kun være tilgængelige i App Store, hvis app-udbydere samtidig stiller en privatlivspolitik til rådighed. Apple har derfor udarbejdet en vejledning med minimumskrav om, hvad brugerne af en app skal informeres om i en privatlivspolitik og hvilke retningslinjer, app-udbydere dermed er forpligtet til at følge. Af minimumskravene fremgår det, at alle apps skal indeholde et link til en privatlivspolitik, som bl.a. skal omfatte:

  • en beskrivelse af, hvilke data der indsamles, hvordan de indsamles og måden hvorpå de behandles.

  • en bekræftelse af, at oplysninger som deles med tredjeparter nyder samme beskyttelsesniveau – dvs. et beskyttelsesniveau, der svarer til det niveau, Apple stiller krav til i vejledningen.

  • hvordan et samtykke tilbagekaldes samt konsekvenserne forbundet med dette.

  • en beskrivelse af app'ens opbevarings- og slettepolitik.



Fokus på dataminimering


Af vejledningen følger det desuden, at apps kun bør indsamle personoplysninger, der er relevante for appens kernefunktion, dvs. er nødvendige for at kunne levere og udføre den tilbudte service/funktionalitet. Apple forpligter således app-udbyderne til at forholde sig til princippet om 'dataminimering', når de behandler personoplysninger. Forpligtelsen følger allerede af GDPR, men med den nye vejledning understreger Apple vigtigheden af, at app-udbydere iagttager de grundlæggende principper i databeskyttelseslovgivningen ved behandling af personoplysninger.

Apple er ikke den eneste platform, der har indført skærpede krav til app-udbydere. Allerede i februar 2018 indførte Google strammere regler omkring indsamling af personoplysninger via apps. Android-brugere mødes nu af en advarsel, hvis der via appen indsamles personoplysninger, der ikke er relateret til appens funktionalitet.

Bird & Bird anbefaler, at app-udbydere sikrer sig, at den fornødne privatlivspolitik udarbejdes, herunder at politikken lever op til kravene om information i Databeskyttelsesforordningen ('GDPR').

 



 




 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 29.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
04/12/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
01/12/2020
Persondata
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted