Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

GDPR: Apple kræver privatlivspolitikker for apps

Bird & Bird
05/10/2018
GDPR: Apple kræver privatlivspolitikker for apps
Bird & Bird logo
Med virkning fra den 3. oktober 2018 stiller Apple krav om, at nye apps eller opdateringer til eksisterende apps skal ledsages af en privatlivspolitik, før de kan gøres tilgængelige i App Store.

Mobil-apps er ikke altid GDPR-compliant. Det viser en undersøgelse, det israelske SafeDK gennemførte i vinteren 2017/2018, hvor tusindvis af Android-apps blev testet for deres GDPR-parathed inden den 25. maj 2018.

Apple har nu valgt at tage konsekvenserne af dette. Fremover vil apps kun være tilgængelige i App Store, hvis app-udbydere samtidig stiller en privatlivspolitik til rådighed. Apple har derfor udarbejdet en vejledning med minimumskrav om, hvad brugerne af en app skal informeres om i en privatlivspolitik og hvilke retningslinjer, app-udbydere dermed er forpligtet til at følge. Af minimumskravene fremgår det, at alle apps skal indeholde et link til en privatlivspolitik, som bl.a. skal omfatte:

  • en beskrivelse af, hvilke data der indsamles, hvordan de indsamles og måden hvorpå de behandles.

  • en bekræftelse af, at oplysninger som deles med tredjeparter nyder samme beskyttelsesniveau – dvs. et beskyttelsesniveau, der svarer til det niveau, Apple stiller krav til i vejledningen.

  • hvordan et samtykke tilbagekaldes samt konsekvenserne forbundet med dette.

  • en beskrivelse af app'ens opbevarings- og slettepolitik.



Fokus på dataminimering


Af vejledningen følger det desuden, at apps kun bør indsamle personoplysninger, der er relevante for appens kernefunktion, dvs. er nødvendige for at kunne levere og udføre den tilbudte service/funktionalitet. Apple forpligter således app-udbyderne til at forholde sig til princippet om 'dataminimering', når de behandler personoplysninger. Forpligtelsen følger allerede af GDPR, men med den nye vejledning understreger Apple vigtigheden af, at app-udbydere iagttager de grundlæggende principper i databeskyttelseslovgivningen ved behandling af personoplysninger.

Apple er ikke den eneste platform, der har indført skærpede krav til app-udbydere. Allerede i februar 2018 indførte Google strammere regler omkring indsamling af personoplysninger via apps. Android-brugere mødes nu af en advarsel, hvis der via appen indsamles personoplysninger, der ikke er relateret til appens funktionalitet.

Bird & Bird anbefaler, at app-udbydere sikrer sig, at den fornødne privatlivspolitik udarbejdes, herunder at politikken lever op til kravene om information i Databeskyttelsesforordningen ('GDPR').

 



 




 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted