Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

GDPR: Apple kræver privatlivspolitikker for apps

Bird & Bird
05/10/2018
158
GDPR: Apple kræver privatlivspolitikker for apps
Bird & Bird logo
Med virkning fra den 3. oktober 2018 stiller Apple krav om, at nye apps eller opdateringer til eksisterende apps skal ledsages af en privatlivspolitik, før de kan gøres tilgængelige i App Store.

Mobil-apps er ikke altid GDPR-compliant. Det viser en undersøgelse, det israelske SafeDK gennemførte i vinteren 2017/2018, hvor tusindvis af Android-apps blev testet for deres GDPR-parathed inden den 25. maj 2018.

Apple har nu valgt at tage konsekvenserne af dette. Fremover vil apps kun være tilgængelige i App Store, hvis app-udbydere samtidig stiller en privatlivspolitik til rådighed. Apple har derfor udarbejdet en vejledning med minimumskrav om, hvad brugerne af en app skal informeres om i en privatlivspolitik og hvilke retningslinjer, app-udbydere dermed er forpligtet til at følge. Af minimumskravene fremgår det, at alle apps skal indeholde et link til en privatlivspolitik, som bl.a. skal omfatte:

  • en beskrivelse af, hvilke data der indsamles, hvordan de indsamles og måden hvorpå de behandles.

  • en bekræftelse af, at oplysninger som deles med tredjeparter nyder samme beskyttelsesniveau – dvs. et beskyttelsesniveau, der svarer til det niveau, Apple stiller krav til i vejledningen.

  • hvordan et samtykke tilbagekaldes samt konsekvenserne forbundet med dette.

  • en beskrivelse af app'ens opbevarings- og slettepolitik.



Fokus på dataminimering


Af vejledningen følger det desuden, at apps kun bør indsamle personoplysninger, der er relevante for appens kernefunktion, dvs. er nødvendige for at kunne levere og udføre den tilbudte service/funktionalitet. Apple forpligter således app-udbyderne til at forholde sig til princippet om 'dataminimering', når de behandler personoplysninger. Forpligtelsen følger allerede af GDPR, men med den nye vejledning understreger Apple vigtigheden af, at app-udbydere iagttager de grundlæggende principper i databeskyttelseslovgivningen ved behandling af personoplysninger.

Apple er ikke den eneste platform, der har indført skærpede krav til app-udbydere. Allerede i februar 2018 indførte Google strammere regler omkring indsamling af personoplysninger via apps. Android-brugere mødes nu af en advarsel, hvis der via appen indsamles personoplysninger, der ikke er relateret til appens funktionalitet.

Bird & Bird anbefaler, at app-udbydere sikrer sig, at den fornødne privatlivspolitik udarbejdes, herunder at politikken lever op til kravene om information i Databeskyttelsesforordningen ('GDPR').

 



 




 

 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
I går
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted