Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Forbrugerrådet Tænk klager til Datatilsynet over Googles årelange logning af danskernes færden

Kromann Reumert
16/03/2017
Forbrugerrådet Tænk klager til Datatilsynet over Googles årelange logning af danskernes færden
Kromann Reumert logo


Forbrugerrådet Tænk har indsendt en klage til Datatilsynet over den amerikanske softwaregigant Google på baggrund af en tilsyneladende omfattende logning af danske forbrugeres digitale og fysiske færden.
Den omfattende logning skyldes de lange opbevaringsperioder for persondata. Hvis en bruger har en Google-konto, kan brugerens søge- og placeringshistorik f.eks. være blevet lagret i helt op til 10 år. Flere af Forbrugerrådet Tænks medarbejdere har nemlig selv gennemgået egen søgehistorik hos Google og mener at kunne dokumentere en sådan lagring på den baggrund.

Klagen har til formål at sætte en stopper for en forsat langvarig logning, da en sådan lagring og logning ifølge Forbrugerrådet Tænk virker krænkende og usaglig i forhold til brugernes privatliv.

Kromann Reumert følger sagen og vil orientere nærmere, når der er nyt.

 

 







Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
07/05/2021
Øvrige, IT- og telekommunikation, Persondata
GDPR-håndhævelse: Danmarks første GDPR-dom
GDPR-håndhævelse: Danmarks første GDPR-dom
04/05/2021
Persondata
Forbruger­ombudsmanden reagerer på urimelige vilkår for dataindsamling
Forbruger­ombudsmanden reagerer på urimelige vilkår for dataindsamling
04/05/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Seneste nyt fra Det Europæiske Data­beskyttelsesråd
Seneste nyt fra Det Europæiske Data­beskyttelsesråd
04/05/2021
Persondata
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
20/04/2021
Transportret, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted