Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Første evaluering af Privacy Shield-aftalen: Fungerer som tilsigtet, men der er plads til forbedringer

Kromann Reumert
31/10/2017
211
Første evaluering af Privacy Shield-aftalen: Fungerer som tilsigtet, men der er plads til forbedringer
Kromann Reumert logo
EU-US Privacy Shield-aftalen, som siden 1. august 2016 kan anvendes til overførsel af personoplysninger fra EU til amerikanske virksomheder, som er certificeret under Privacy Shield-aftalen, har nu bestået sin første eksamen.

Den 18. oktober 2017 udgav EU-Kommissionen den første årlige rapport, hvori Privacy Shield-aftalen evalueres. Rapporten afspejler EU-Kommissionens vurdering af implementeringen og håndhævelsen af Privacy Shield-aftalen gennem aftalens første år.

Generelt set viser rapporten, at Privacy Shield-aftalen sikrer et tilfredsstillende niveau for databeskyttelse. EU-Kommissionen vurderer, at de amerikanske myndigheder har garanteret de nødvendige strukturer og procedurer for at sikre en korrekt implementering af aftalen.

Ifølge rapporten er der dog også plads til forbedringer. EU-Kommissionen har derfor lavet en liste med anbefalinger til forbedringer møntet på de amerikanske myndigheder.

Se rapporten: Report on the Privacy Shield Annual Review 

Yderligere information kan findes på EU-Kommissionens hjemmeside.

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted