Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Facebook dømt for overtrædelse af belgisk lov om databeskyttelse

Bird & Bird
05/12/2015
137
Facebook dømt for overtrædelse af belgisk lov om databeskyttelse
Bird & Bird logo
På baggrund af en stævning, indgivet af Kommissionen for beskyttelse af privatlivets fred i Belgien i juni 2015, har Retten i 1. instans i Bruxelles pålagt Facebook dagsbøder på 250.000 EUR for at have overtrådt den belgiske lov om databeskyttelse

Belgisk datarets anvendelse og belgisk jurisdiktion
I forhold til spørgsmålet om hvilken jurisdiktion der skulle finde anvendelse, henviste Retten til Google Spain sagen, hvori det blev anført, at en medlemsstats databeskyttelseslovgivning finder anvendelse, hvis aktiviteterne i en lokal virksomhed i medlemsstaten uadskilleligt er sammenhængende med den dataansvarlige. Dette betød i denne sag, at Facebook udførte lobbyvirksomhed, markedsføring og salg af annonceplads i Belgien for Facebook-gruppen, som var underlagt national belgisk lovgivning.


Overtrædelse af belgisk ret
Facebook blev dømt for at have overtrådt belgisk lov om databeskyttelse, idet de ved sociale plug-ins (ikoner, som gør det muligt at "like" og "dele" ting på Facebook) og cookies indsamlede og behandlede data fra personer, som havde besluttet sig for ikke at være medlem af Facebook, uden at disse havde mulighed for at danne sig et fyldestgørende billede af Facebooks vilkår.


Facebook agter at appellere dommen.







 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted