Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Facebook dømt for overtrædelse af belgisk lov om databeskyttelse

Bird & Bird
05/12/2015
162
Facebook dømt for overtrædelse af belgisk lov om databeskyttelse
Bird & Bird logo
På baggrund af en stævning, indgivet af Kommissionen for beskyttelse af privatlivets fred i Belgien i juni 2015, har Retten i 1. instans i Bruxelles pålagt Facebook dagsbøder på 250.000 EUR for at have overtrådt den belgiske lov om databeskyttelse

Belgisk datarets anvendelse og belgisk jurisdiktion
I forhold til spørgsmålet om hvilken jurisdiktion der skulle finde anvendelse, henviste Retten til Google Spain sagen, hvori det blev anført, at en medlemsstats databeskyttelseslovgivning finder anvendelse, hvis aktiviteterne i en lokal virksomhed i medlemsstaten uadskilleligt er sammenhængende med den dataansvarlige. Dette betød i denne sag, at Facebook udførte lobbyvirksomhed, markedsføring og salg af annonceplads i Belgien for Facebook-gruppen, som var underlagt national belgisk lovgivning.


Overtrædelse af belgisk ret
Facebook blev dømt for at have overtrådt belgisk lov om databeskyttelse, idet de ved sociale plug-ins (ikoner, som gør det muligt at "like" og "dele" ting på Facebook) og cookies indsamlede og behandlede data fra personer, som havde besluttet sig for ikke at være medlem af Facebook, uden at disse havde mulighed for at danne sig et fyldestgørende billede af Facebooks vilkår.


Facebook agter at appellere dommen.







 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
I går
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
01/12/2020
Persondata
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted