Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Facebook dømt for overtrædelse af belgisk lov om databeskyttelse

Bird & Bird
05/12/2015
Facebook dømt for overtrædelse af belgisk lov om databeskyttelse
Bird & Bird logo
På baggrund af en stævning, indgivet af Kommissionen for beskyttelse af privatlivets fred i Belgien i juni 2015, har Retten i 1. instans i Bruxelles pålagt Facebook dagsbøder på 250.000 EUR for at have overtrådt den belgiske lov om databeskyttelse

Belgisk datarets anvendelse og belgisk jurisdiktion
I forhold til spørgsmålet om hvilken jurisdiktion der skulle finde anvendelse, henviste Retten til Google Spain sagen, hvori det blev anført, at en medlemsstats databeskyttelseslovgivning finder anvendelse, hvis aktiviteterne i en lokal virksomhed i medlemsstaten uadskilleligt er sammenhængende med den dataansvarlige. Dette betød i denne sag, at Facebook udførte lobbyvirksomhed, markedsføring og salg af annonceplads i Belgien for Facebook-gruppen, som var underlagt national belgisk lovgivning.


Overtrædelse af belgisk ret
Facebook blev dømt for at have overtrådt belgisk lov om databeskyttelse, idet de ved sociale plug-ins (ikoner, som gør det muligt at "like" og "dele" ting på Facebook) og cookies indsamlede og behandlede data fra personer, som havde besluttet sig for ikke at være medlem af Facebook, uden at disse havde mulighed for at danne sig et fyldestgørende billede af Facebooks vilkår.


Facebook agter at appellere dommen.







 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bird & Bird logo
København
Sundkrogsgade 21
2100 København Ø
72 24 12 12
72 24 12 13
denmark@twobirds.com
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
26/02/2021
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
25/02/2021
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
24/02/2021
Persondata
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
24/02/2021
Persondata
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
17/02/2021
Persondata, Compliance, Retssager og voldgift
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
04/02/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted