Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU’s persondata forordning er i dag formelt blevet vedtaget

Delacour
14/04/2016
234
EU’s persondata forordning er i dag formelt blevet vedtaget
Delacour logo

Efter ca. 4 års arbejde vedtog EU Parlamentet i dag endegyldigt den nye forordning om beskyttelse af persondata, som vi tidligere har omtalt i vores nyhedsbreve



Forordningen træder i kraft to år og 20 dage efter, at forordningens tekst er offentliggjort i EU Tidende.

Forordningen indebærer en række administrative lettelser, men også en lang række skærpelser og nye krav. Ændringerne rammer alle virksomheder, der indsamler og på anden måde behandler oplysninger om privatpersoner, hvad enten der er tale om medarbejdere, patienter, kunder eller samarbejdspartnere.

Nogle er de mest markante ændringer og skærpelser er:

  • Pligt for virksomhederne til at overholde ”data accountability”, dvs. have styr på sin data og kunne dokumentere dette.

  • Pligt til at gennemføre risikoanalyser

  • Øgede krav til samtykke, sletning af data og sikkerhedsforanstaltninger samt ”privacy by default”.

  • Øgede rettigheder til borgerne, f.eks. retten til at blive glemt og ret til dataportabilitet.

  • Pligt til at underrette Datatilsynet og berørte privatpersoner, hvis der sker et sikkerhedsbrud.

  • Bøder på op til 4% af virksomhedens koncernomsætning eller EUR 20 mio.


DELACOUR anbefaler, at virksomhederne i god tid forholder sig til de nye regler og afdækker, hvor der er behov for opdatering af processer og systemer, så virksomheden kan være i ”compliance” om to år.

Det kan tage tid at danne sig et overblik over virksomhedens nuværende databehandler og dataflow, hvilket er en forudsætning for, at man kan afdække, hvor der skal ske opdateringer som følge af de nye regler. Overblikket kan kun skabes i et samarbejde mellem virksomhedens forskellige afdelinger og funktioner såsom IT, jura, compliance, og salg. Derfor skal behovet for ændringer forankres i den øverste ledelse, så der kan dedikeres de fornødne ressourcer til dette arbejde.

Du kan læse EU Parlamentets nyhedsartikel her:

http://www.europarl.europa.eu/news/da/news-room/20160407IPR21776/Data-protection-reform-Parliament-approves-new-rules-fit-for-the-digital-era

Hvis du vil se den fulde danske version af forordningen, kan du trykke på dette link.

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 28.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
Hvilke kontrolforanstaltninger må du bruge over for dine medarbejdere?
30/10/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted