Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU’s persondata forordning er i dag formelt blevet vedtaget

Delacour
14/04/2016
EU’s persondata forordning er i dag formelt blevet vedtaget
Delacour logo

Efter ca. 4 års arbejde vedtog EU Parlamentet i dag endegyldigt den nye forordning om beskyttelse af persondata, som vi tidligere har omtalt i vores nyhedsbreve



Forordningen træder i kraft to år og 20 dage efter, at forordningens tekst er offentliggjort i EU Tidende.

Forordningen indebærer en række administrative lettelser, men også en lang række skærpelser og nye krav. Ændringerne rammer alle virksomheder, der indsamler og på anden måde behandler oplysninger om privatpersoner, hvad enten der er tale om medarbejdere, patienter, kunder eller samarbejdspartnere.

Nogle er de mest markante ændringer og skærpelser er:

  • Pligt for virksomhederne til at overholde ”data accountability”, dvs. have styr på sin data og kunne dokumentere dette.

  • Pligt til at gennemføre risikoanalyser

  • Øgede krav til samtykke, sletning af data og sikkerhedsforanstaltninger samt ”privacy by default”.

  • Øgede rettigheder til borgerne, f.eks. retten til at blive glemt og ret til dataportabilitet.

  • Pligt til at underrette Datatilsynet og berørte privatpersoner, hvis der sker et sikkerhedsbrud.

  • Bøder på op til 4% af virksomhedens koncernomsætning eller EUR 20 mio.


DELACOUR anbefaler, at virksomhederne i god tid forholder sig til de nye regler og afdækker, hvor der er behov for opdatering af processer og systemer, så virksomheden kan være i ”compliance” om to år.

Det kan tage tid at danne sig et overblik over virksomhedens nuværende databehandler og dataflow, hvilket er en forudsætning for, at man kan afdække, hvor der skal ske opdateringer som følge af de nye regler. Overblikket kan kun skabes i et samarbejde mellem virksomhedens forskellige afdelinger og funktioner såsom IT, jura, compliance, og salg. Derfor skal behovet for ændringer forankres i den øverste ledelse, så der kan dedikeres de fornødne ressourcer til dette arbejde.

Du kan læse EU Parlamentets nyhedsartikel her:

http://www.europarl.europa.eu/news/da/news-room/20160407IPR21776/Data-protection-reform-Parliament-approves-new-rules-fit-for-the-digital-era

Hvis du vil se den fulde danske version af forordningen, kan du trykke på dette link.

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
Storbritannien på vej mod status som sikkert tredjeland
26/02/2021
Persondata
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
Ny forpligtelse for flyselskaber til at indsamle og videregive passageroplysninger
25/02/2021
Transportret, Øvrige, Persondata
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
EU-UK tilstrækkeligheds­afgørelser er på vej
24/02/2021
Persondata
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
Dansk virksomhed idømt bøde for manglende sletning af personoplysninger
24/02/2021
Persondata
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
Første danske GDPR-dom giver bøde på – kun - 100.000 kr.
17/02/2021
Persondata, Compliance, Retssager og voldgift
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
GDPR: Er samtykket på din hjemmeside gyldigt?
04/02/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted