Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU og Japan indgår dataaftale

Kromann Reumert
14/08/2018
125
EU og Japan indgår dataaftale
Kromann Reumert logo
Selvom det var den store handelsaftale mellem Japan og EU, der forleden trak overskrifter, så er det ikke den eneste, der er indgået mellem EU og Japan. Den 17. juli 2018 blev der nemlig også indgået en dataaftale.



Under et møde mellem EU og Japan, den 17. juli 2018, blev parterne enige om at indgå en dataaftale, som går ud på, at parterne fremover anerkender hinandens databeskyttelsesregler som tilsvarende og lige. Det betyder, at bl.a. personoplysninger kan flyde frit og sikkert mellem EU og Japan.

Aftalen er usædvanlig, da EU sjældent indgår sådanne dataaftaler, hvor parterne opfattes som ligeværdige. Eksempelvis har USA kun en delvis aftale om udveksling af data, idet de amerikanske regler på området ikke lever op til EU's krav.

Japan er dermed det tolvte land i verden, som får en sådan aftale med EU.

Selvom aftalen er indgået, skal Det Europæiske Databeskyttelsesråd dog først give sin holdning til kende, før aftalen kan implementeres og herefter anvendes. Endvidere følger det af aftalen, at Japan skal etablere en klageordning og gennemføre nogle sikkerhedsforanstaltninger for helt at leve op til EU's krav på området. Klageordningen kommer til at høre under den japanske datamyndighed og skal behandle EU-borgeres klager ift. de japanske myndigheders brug af personoplysninger.

Læs Europa-Kommissionens pressemeddelelse. 



 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted