Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU-Kommissionen: Privacy Shield består tredje evaluering

IUNO
06/11/2019
270
EU-Kommissionen: Privacy Shield består tredje evaluering
IUNO logo


Virksomheder, der er certificeret under Privacy Shield-aftalen, har siden 2016 haft mulighed for at overføre personoplysninger til USA via en mere smidig ordning end gennem de øvrige overførselsmekanismer. Med sit seneste ”helbredstjek” genbekræfter EU-Kommissionen for tredje gang, at virksomheder kan fortsætte med at støtte sig til ordningen ved facilitering af datastrømme fra EU til USA.


EU-Kommissionen har netop offentliggjort den tredje rapport om Privacy Shield-aftalen, siden den særlige overførselsmekanisme trådte i kraft 1. august 2016. Rapporten bekræfter helt overordnet, at USA trods stor kritik fortsat sikrer et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau for personoplysninger, der overføres fra EU til certificerede virksomheder i USA. Sikkerhedsniveauet er ifølge EU-Kommissionen blandt andet blevet forstærket af en række tiltag fra det amerikanske handelsministeriums side i form af månedlige compliance-tjek og iværksættelse af håndhævelsessager.

Uanset om Privacy Shield-aftalen overordnet sikrer et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, understregede EU-Kommissionen et behov for forbedring og fremsatte i den forbindelse fem specifikke kritikpunkter, herunder implementering af dybdegående compliance-tjek, bedre værktøjer til identifikation af virksomheders falske tilkendegivelser om certificering, udarbejdelse af retningslinjer ved behandling af persondata i forbindelse med ansættelsesforhold mv. Samtidig  fremhævede EU-Kommissionen, at så snart EU-Domstolen træffer afgørelse i de to verserende sager om databeskyttelsesforordningens overførselsmekanismer, vil Privacy Shield-aftalens sikkerhedsniveau igen evalueres.

Vi holder løbende øje med udviklingen og vender tilbage, så snart der er nyt. Læs mere, om hvordan IUNO kan hjælpe din virksomhed med alle aspekter af databeskyttelsesforordningen her.

EU-Kommissions rapport kan læses her.

Vi har tidligere omtalt vedtagelsen af Privacy Shield-aftalen her.



Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted