Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU-Kommissionen: Privacy Shield består tredje evaluering

IUNO
06/11/2019
EU-Kommissionen: Privacy Shield består tredje evaluering
IUNO logo


Virksomheder, der er certificeret under Privacy Shield-aftalen, har siden 2016 haft mulighed for at overføre personoplysninger til USA via en mere smidig ordning end gennem de øvrige overførselsmekanismer. Med sit seneste ”helbredstjek” genbekræfter EU-Kommissionen for tredje gang, at virksomheder kan fortsætte med at støtte sig til ordningen ved facilitering af datastrømme fra EU til USA.


EU-Kommissionen har netop offentliggjort den tredje rapport om Privacy Shield-aftalen, siden den særlige overførselsmekanisme trådte i kraft 1. august 2016. Rapporten bekræfter helt overordnet, at USA trods stor kritik fortsat sikrer et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau for personoplysninger, der overføres fra EU til certificerede virksomheder i USA. Sikkerhedsniveauet er ifølge EU-Kommissionen blandt andet blevet forstærket af en række tiltag fra det amerikanske handelsministeriums side i form af månedlige compliance-tjek og iværksættelse af håndhævelsessager.

Uanset om Privacy Shield-aftalen overordnet sikrer et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, understregede EU-Kommissionen et behov for forbedring og fremsatte i den forbindelse fem specifikke kritikpunkter, herunder implementering af dybdegående compliance-tjek, bedre værktøjer til identifikation af virksomheders falske tilkendegivelser om certificering, udarbejdelse af retningslinjer ved behandling af persondata i forbindelse med ansættelsesforhold mv. Samtidig  fremhævede EU-Kommissionen, at så snart EU-Domstolen træffer afgørelse i de to verserende sager om databeskyttelsesforordningens overførselsmekanismer, vil Privacy Shield-aftalens sikkerhedsniveau igen evalueres.

Vi holder løbende øje med udviklingen og vender tilbage, så snart der er nyt. Læs mere, om hvordan IUNO kan hjælpe din virksomhed med alle aspekter af databeskyttelsesforordningen her.

EU-Kommissions rapport kan læses her.

Vi har tidligere omtalt vedtagelsen af Privacy Shield-aftalen her.



Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
IUNO logo
København
Njalsgade 19C, 3
2300 København S
53 74 27 00
communication@iuno.law
Stockholm
Grev Turegatan 30
114 38 Stockholm
Oslo
Tollbugata 8
0152 Oslo
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
I dag
Transportret, Persondata
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted