Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU-Domstolen: Max Schrems kan ikke føre massesag mod Facebook

Kromann Reumert
22/02/2018
141
EU-Domstolen: Max Schrems kan ikke føre massesag mod Facebook
Kromann Reumert logo
EU-Domstolen har i en ny dom taget stilling til, om den østrigske advokat og privatlivsforkæmper Max Schrems kan lægge sag an mod Facebook på vegne af ham selv og 25.000 andre brugere af Facebook.

Den irske højesteret stillede EU-Domstolen to præjudicielle spørgsmål, som kan opsummeres således:

Mister man status som forbruger i forhold til Facebook, hvis man, udover at have en konto, udgiver bøger om Facebook, holder betalte foredrag om det sociale medie og lader andre forbrugere overdrage et eventuelt retskrav til vedkommende med henblik på at anlægge en retssag?

Kan en forbruger lægge sag an på vegne af andre forbrugere i medfør af forordning nr. 44/2001 om retternes kompetence og om anerkendelse og fuldbyrdelse af retsafgørelser på det civil- og handelsretlige område, artikel 16?

Som svar på det første spørgsmål slog EU-Domstolen fast, at Max Schrems ikke havde mistet sin egenskab af forbruger, selvom han havde holdt foredrag om Facebook, solgt bøger, indsamlet donationer mv.

Til det andet spørgsmål svarede EU-Domstolen, at artikel 16 i forordning nr. 44/2001 ikke kan anvendes på sager, hvor en forbruger ønsker at rejse krav på vegne af andre forbrugere. Derfor vil Max Schrems ikke kunne lægge sag an ved domstolen i Irland på vegne af de 25.000 forbrugere. Han kan kun lægge sag an om sit eget krav.

 

Kromann Reumerts bemærkninger

Det bliver spændende at se, om Max Schrems viderefører sagen mod Facebook på egen hånd. Vi følger sagen og holder jer informerede.

Læs EU-Domstolens dom.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 54.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
I går
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted