Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

EU-Domstolen: Max Schrems kan ikke føre massesag mod Facebook

Kromann Reumert
22/02/2018
EU-Domstolen: Max Schrems kan ikke føre massesag mod Facebook
EU-Domstolen har i en ny dom taget stilling til, om den østrigske advokat og privatlivsforkæmper Max Schrems kan lægge sag an mod Facebook på vegne af ham selv og 25.000 andre brugere af Facebook.

Den irske højesteret stillede EU-Domstolen to præjudicielle spørgsmål, som kan opsummeres således:

Mister man status som forbruger i forhold til Facebook, hvis man, udover at have en konto, udgiver bøger om Facebook, holder betalte foredrag om det sociale medie og lader andre forbrugere overdrage et eventuelt retskrav til vedkommende med henblik på at anlægge en retssag?

Kan en forbruger lægge sag an på vegne af andre forbrugere i medfør af forordning nr. 44/2001 om retternes kompetence og om anerkendelse og fuldbyrdelse af retsafgørelser på det civil- og handelsretlige område, artikel 16?

Som svar på det første spørgsmål slog EU-Domstolen fast, at Max Schrems ikke havde mistet sin egenskab af forbruger, selvom han havde holdt foredrag om Facebook, solgt bøger, indsamlet donationer mv.

Til det andet spørgsmål svarede EU-Domstolen, at artikel 16 i forordning nr. 44/2001 ikke kan anvendes på sager, hvor en forbruger ønsker at rejse krav på vegne af andre forbrugere. Derfor vil Max Schrems ikke kunne lægge sag an ved domstolen i Irland på vegne af de 25.000 forbrugere. Han kan kun lægge sag an om sit eget krav.

 

Kromann Reumerts bemærkninger

Det bliver spændende at se, om Max Schrems viderefører sagen mod Facebook på egen hånd. Vi følger sagen og holder jer informerede.

Læs EU-Domstolens dom.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
Manglende open source policy udgør en risiko for softwarevirksomheder
01/03/2024
Persondata, Compliance, IT- og telekommunikation
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
Chromebook-sagens relevans – herunder når du udleverer en computer eller mobiltelefon som arbejdsredskab
08/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
Datatilsynet og Digitaliseringsstyrelsen etablerer AI-sandkasse
11/03/2024
Persondata, IT- og telekommunikation, Compliance
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted