Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

EU-Domstolen: Max Schrems kan ikke føre massesag mod Facebook

Kromann Reumert
22/02/2018
EU-Domstolen: Max Schrems kan ikke føre massesag mod Facebook
Kromann Reumert logo
EU-Domstolen har i en ny dom taget stilling til, om den østrigske advokat og privatlivsforkæmper Max Schrems kan lægge sag an mod Facebook på vegne af ham selv og 25.000 andre brugere af Facebook.

Den irske højesteret stillede EU-Domstolen to præjudicielle spørgsmål, som kan opsummeres således:

Mister man status som forbruger i forhold til Facebook, hvis man, udover at have en konto, udgiver bøger om Facebook, holder betalte foredrag om det sociale medie og lader andre forbrugere overdrage et eventuelt retskrav til vedkommende med henblik på at anlægge en retssag?

Kan en forbruger lægge sag an på vegne af andre forbrugere i medfør af forordning nr. 44/2001 om retternes kompetence og om anerkendelse og fuldbyrdelse af retsafgørelser på det civil- og handelsretlige område, artikel 16?

Som svar på det første spørgsmål slog EU-Domstolen fast, at Max Schrems ikke havde mistet sin egenskab af forbruger, selvom han havde holdt foredrag om Facebook, solgt bøger, indsamlet donationer mv.

Til det andet spørgsmål svarede EU-Domstolen, at artikel 16 i forordning nr. 44/2001 ikke kan anvendes på sager, hvor en forbruger ønsker at rejse krav på vegne af andre forbrugere. Derfor vil Max Schrems ikke kunne lægge sag an ved domstolen i Irland på vegne af de 25.000 forbrugere. Han kan kun lægge sag an om sit eget krav.

 

Kromann Reumerts bemærkninger

Det bliver spændende at se, om Max Schrems viderefører sagen mod Facebook på egen hånd. Vi følger sagen og holder jer informerede.

Læs EU-Domstolens dom.

 

 

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted