Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag

Delacour
10/11/2015
149
Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag
Delacour logo

PrivacyKompasset er en hjælp til danske virksomheder, som giver vejledning til regler om persondatabeskyttelse, samt muligheden for at generere en privatlivspolitik, fx til virksomhedens hjemmeside.



Som udgangspunkt kan kompasset anvendes af alle virksomheder, men i praksis vil det være mest relevant for mindre og mellemstore virksomheder. Det er primært rettet mod virksomhedens kundedata, og således eksempelvis ikke mod data om medarbejdere.

PrivacyKompasset skal anvendes med det formål at:

  • Tjekke at virksomheden overholder nuværende persondatalovgivning

  • Give overblik over hvad virksomheden skal gøre for at overholde lovkravene

  • Forberede virksomheden til den kommende EU-forordning

  • Tjekke virksomhedens risiko i forhold til privatlivsbeskyttelse

  • Informere virksomhedens kunder/klienter om brug af data

  • Kunne anvendes som vejledning til samarbejdspartnere og medarbejdere samt genere en privatlivspolitik til virksomhedens hjemmeside.


Det skal understreges at anvendelse af PrivacyKompasset ikke en certificering eller godkendelse i sig selv, hvorfor virksomheder stadig selv har ansvaret for at sikre at de overholder de gældende regler på området.

Du kan læse mere om PrivacyKompasset her.

Har du spørgsmål til PrivacyKompasset eller persondataret, er du velkommen til at kontakte DELACOURs specialister. Vi kan også hjælpe med at sikre, at persondatapolitikken og databehandleraftalen passer til virksomhedens situation, samt sikre at reglerne overholdes.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 48.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted