Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag

Delacour
10/11/2015
Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag
Delacour logo

PrivacyKompasset er en hjælp til danske virksomheder, som giver vejledning til regler om persondatabeskyttelse, samt muligheden for at generere en privatlivspolitik, fx til virksomhedens hjemmeside.



Som udgangspunkt kan kompasset anvendes af alle virksomheder, men i praksis vil det være mest relevant for mindre og mellemstore virksomheder. Det er primært rettet mod virksomhedens kundedata, og således eksempelvis ikke mod data om medarbejdere.

PrivacyKompasset skal anvendes med det formål at:

  • Tjekke at virksomheden overholder nuværende persondatalovgivning

  • Give overblik over hvad virksomheden skal gøre for at overholde lovkravene

  • Forberede virksomheden til den kommende EU-forordning

  • Tjekke virksomhedens risiko i forhold til privatlivsbeskyttelse

  • Informere virksomhedens kunder/klienter om brug af data

  • Kunne anvendes som vejledning til samarbejdspartnere og medarbejdere samt genere en privatlivspolitik til virksomhedens hjemmeside.


Det skal understreges at anvendelse af PrivacyKompasset ikke en certificering eller godkendelse i sig selv, hvorfor virksomheder stadig selv har ansvaret for at sikre at de overholder de gældende regler på området.

Du kan læse mere om PrivacyKompasset her.

Har du spørgsmål til PrivacyKompasset eller persondataret, er du velkommen til at kontakte DELACOURs specialister. Vi kan også hjælpe med at sikre, at persondatapolitikken og databehandleraftalen passer til virksomhedens situation, samt sikre at reglerne overholdes.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Uddannet jurist (gerne nyuddannet) til Københavns Universitetets Rektorsekretariat
Forhandlingskonsulent (jurist) til Radiograf Rådet
Skarp jurist til kommunal- og forvaltningsret
Dygtige jurister til et politisk og udfordrende miljø i Transportministeriets departement
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Cloud-computing og Schrems II
Cloud-computing og Schrems II
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
Erhvervsstyrelsen vil fremover nedprioritere tilsynet med hjemmesiders brug af simple statistikcookies – men kravet om samtykke gælder stadig
10/11/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
Cloud-computing – hvad går det ud på, og hvad er faldgruberne?
09/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
Norges Datatilsyn fravælger Facebook
05/11/2021
Persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
Datingtjeneste får kritik for håndtering af persondata
04/11/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted