Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag

Delacour
10/11/2015
Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag
Delacour logo

PrivacyKompasset er en hjælp til danske virksomheder, som giver vejledning til regler om persondatabeskyttelse, samt muligheden for at generere en privatlivspolitik, fx til virksomhedens hjemmeside.



Som udgangspunkt kan kompasset anvendes af alle virksomheder, men i praksis vil det være mest relevant for mindre og mellemstore virksomheder. Det er primært rettet mod virksomhedens kundedata, og således eksempelvis ikke mod data om medarbejdere.

PrivacyKompasset skal anvendes med det formål at:

  • Tjekke at virksomheden overholder nuværende persondatalovgivning

  • Give overblik over hvad virksomheden skal gøre for at overholde lovkravene

  • Forberede virksomheden til den kommende EU-forordning

  • Tjekke virksomhedens risiko i forhold til privatlivsbeskyttelse

  • Informere virksomhedens kunder/klienter om brug af data

  • Kunne anvendes som vejledning til samarbejdspartnere og medarbejdere samt genere en privatlivspolitik til virksomhedens hjemmeside.


Det skal understreges at anvendelse af PrivacyKompasset ikke en certificering eller godkendelse i sig selv, hvorfor virksomheder stadig selv har ansvaret for at sikre at de overholder de gældende regler på området.

Du kan læse mere om PrivacyKompasset her.

Har du spørgsmål til PrivacyKompasset eller persondataret, er du velkommen til at kontakte DELACOURs specialister. Vi kan også hjælpe med at sikre, at persondatapolitikken og databehandleraftalen passer til virksomhedens situation, samt sikre at reglerne overholdes.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted