Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Podcasts Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag

Delacour
10/11/2015
Erhvervsstyrelsen lancerer PrivacyKompasset i dag

PrivacyKompasset er en hjælp til danske virksomheder, som giver vejledning til regler om persondatabeskyttelse, samt muligheden for at generere en privatlivspolitik, fx til virksomhedens hjemmeside.



Som udgangspunkt kan kompasset anvendes af alle virksomheder, men i praksis vil det være mest relevant for mindre og mellemstore virksomheder. Det er primært rettet mod virksomhedens kundedata, og således eksempelvis ikke mod data om medarbejdere.

PrivacyKompasset skal anvendes med det formål at:

  • Tjekke at virksomheden overholder nuværende persondatalovgivning

  • Give overblik over hvad virksomheden skal gøre for at overholde lovkravene

  • Forberede virksomheden til den kommende EU-forordning

  • Tjekke virksomhedens risiko i forhold til privatlivsbeskyttelse

  • Informere virksomhedens kunder/klienter om brug af data

  • Kunne anvendes som vejledning til samarbejdspartnere og medarbejdere samt genere en privatlivspolitik til virksomhedens hjemmeside.


Det skal understreges at anvendelse af PrivacyKompasset ikke en certificering eller godkendelse i sig selv, hvorfor virksomheder stadig selv har ansvaret for at sikre at de overholder de gældende regler på området.

Du kan læse mere om PrivacyKompasset her.

Har du spørgsmål til PrivacyKompasset eller persondataret, er du velkommen til at kontakte DELACOURs specialister. Vi kan også hjælpe med at sikre, at persondatapolitikken og databehandleraftalen passer til virksomhedens situation, samt sikre at reglerne overholdes.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her →
Fagligt indhold, der kunne være relevante for dig
4 år med GDPR
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
4 år med GDPR
Hvordan ligger landet 4 år efter ikrafttrædelsen af Databeskyttelsesforordningen?
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Jurainfo Exclusive logo
PODCAST
Tredjelandsoverførsler og den nye aftale med USA
Vi sætter fokus på overførsel af personoplysninger til usikre tredjelande, herunder overførsler til USA baseret på den nye aftale mellem EU og USA.
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Jurainfo logo
EXCLUSIVE
VIDEO
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
AI Act vedtaget af Europa-Parlamentet
22/03/2024
Persondata, EU-ret
Træning af kunstig intelligens
Træning af kunstig intelligens
03/04/2024
Persondata, Immaterialret
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
Ansvaret for cybersikkerhed ligger hos ledelsen
08/04/2024
Persondata, Compliance, Øvrige
VIRK23 er på gaden
VIRK23 er på gaden
16/04/2024
Kontraktret, IT- og telekommunikation, Persondata
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
Hvordan håndterer du dine medarbejderes brug af kunstig intelligens (AI)?
26/04/2024
Persondata, Immaterialret, Øvrige
Overtrædelse af GDPR: Erstatning for ikke-økonomisk skade
Overtrædelse af GDPR: Erstatning for ikke-økonomisk skade
06/05/2024
Persondata, Forsikring og erstatning
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
2024 © Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted