Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Enighed om persondataforordning: Væsentligt skærpede regler og markant forhøjet bødeniveau

Bech Bruun
17/12/2015
187
Enighed om persondataforordning: Væsentligt skærpede regler og markant forhøjet bødeniveau
Bech Bruun logo
EU’s institutioner nåede sent den 15. december til enighed om den samlede tekst til persondataforordningen. Med forordningen følger en række skærpede krav til virksomheder og myndigheder, der behandler personoplysninger.

Persondataforordningen har været undervejs siden januar 2012. I de seneste knap fire år har EU-Parlamentet og Ministerrådet arbejdet mod at nå til enighed med Kommissionen om den endelige tekst, hvilket skete sent i går aftes.

Som nævnt i vores tidligere nyhedsbreve skærpes kravene til virksomheder og offentlige myndigheder med forordningen, og det er særlig bemærkelsesværdigt, at parterne er blevet enige om, at bødeniveauet hæves markant: Op til 20 mio. euro eller 4 % af virksomhedens/koncernens samlede årlige globale omsætning.

Forordningen vedtages formelt i januar/februar 2016 og træder i kraft to år herefter.

Bech-Bruun informerer løbende om det nærmere indhold af forordningen, når den endelige tekst formelt offentliggøres. Vi inviterer desuden til morgenmøder, hvor vi sætter fokus på konsekvenserne af forordningen, herunder hvordan man som virksomhed eller offentlig myndighed bør forholde sig.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Bech Bruun logo
København
Langelinie Allé 35
2100 København Ø
72 27 00 00
72 27 00 27
info@bechbruun.com
Aarhus
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C
New York
412 West 15th Street, 15th
New York 10011
Shanghai
No.1440 Yan'an Middle Road
Suite 2H08, Jing'an District
200040 Shanghai
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 30.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
Datatilsynet reviderer vejledning om databeskyttelse og ansættelsesforhold
I går
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
Nu bliver det nemmere at optage telefonsamtaler
01/12/2020
Persondata
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
Internationale overførsler - Nye Standard Contractual Clauses i høring
17/11/2020
Persondata
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
Nye EU-anbefalinger om internationale overførsler af personoplysninger – hvad gælder nu?
13/11/2020
Persondata
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
Ansvarsmaksimering for tredjemands databeskyttelsesretlige krav i it-kontrakter - to do or not to do?
11/11/2020
Persondata
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
Virksomhed kritiseret for behandling af oplysninger om opsagt medarbejder
04/11/2020
Persondata, Ansættelses- og arbejdsret
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted