Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Enighed om ny Safe Harbour-ordning

Delacour
03/02/2016
184
Enighed om ny Safe Harbour-ordning
Delacour logo

Af en pressemeddelelse fra Europa Kommissionen, udsendt i går sidst på eftermiddagen, fremgår det, at Kommissionen og USA nu er blevet enige om en ny aftale for dataudveksling på tværs af Atlanten på politisk plan.



”The EU-US Privacy Shield” er navnet på den nye aftale, som skal erstatte den tidligere Safe Harbour-ordning, som EU-domstolen i oktober fandt ikke ydede tilstrækkelig sikkerhed for de europæiske borgere ved udveksling af persondata mellem EU og USA.

Et af hovedpunkterne i aftalen er, at USA nu har givet EU bindende forsikringer om, adgangen til persondata vil være begrænset og desuden indeholde væsentlige forbedrede sikkerhedsforanstaltninger. Det er således nu slut med masseovervågning af europæiske borgeres data.

Et andet hovedpunkt er, at aftalen skal sikre, at virksomheder overholder love om persondatabeskyttelse, og det skal muligt at sanktionere imod virksomhederne, hvis de ikke overholder reglerne.

De europæiske borgere sikres som noget tredje en individuel klageadgang ved, at der i USA skal indsættes en Ombudsmand, som europæere kan klage til, hvis de har mistanke om eller faktiske beviser for, at deres data er blevet misbrugt under den nye aftale.

I det næste stykke tid, har USA fået til opgave at forberede de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og indsætte den nye Ombudsmand for, at the EU-US Privacy Shield kan træde i kraft, og EU’s retssekretær, Vera Jourová, skal i samarbejde med vicepræsident, Andrus Ansip, udarbejde et udkast til den endelige aftale som forinden skal konsulteres Kommissionen.

Den fulde pressemeddelelse kan læses her

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af virksomheds brug af forkert behandlings­grundlag
14/12/2020
Persondata
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
To nye vejledninger fra Det Europæiske Databeskyttelsesråd
14/12/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted