Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Enighed om ny Safe Harbour-ordning

Delacour
03/02/2016
Enighed om ny Safe Harbour-ordning

Af en pressemeddelelse fra Europa Kommissionen, udsendt i går sidst på eftermiddagen, fremgår det, at Kommissionen og USA nu er blevet enige om en ny aftale for dataudveksling på tværs af Atlanten på politisk plan.”The EU-US Privacy Shield” er navnet på den nye aftale, som skal erstatte den tidligere Safe Harbour-ordning, som EU-domstolen i oktober fandt ikke ydede tilstrækkelig sikkerhed for de europæiske borgere ved udveksling af persondata mellem EU og USA.

Et af hovedpunkterne i aftalen er, at USA nu har givet EU bindende forsikringer om, adgangen til persondata vil være begrænset og desuden indeholde væsentlige forbedrede sikkerhedsforanstaltninger. Det er således nu slut med masseovervågning af europæiske borgeres data.

Et andet hovedpunkt er, at aftalen skal sikre, at virksomheder overholder love om persondatabeskyttelse, og det skal muligt at sanktionere imod virksomhederne, hvis de ikke overholder reglerne.

De europæiske borgere sikres som noget tredje en individuel klageadgang ved, at der i USA skal indsættes en Ombudsmand, som europæere kan klage til, hvis de har mistanke om eller faktiske beviser for, at deres data er blevet misbrugt under den nye aftale.

I det næste stykke tid, har USA fået til opgave at forberede de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og indsætte den nye Ombudsmand for, at the EU-US Privacy Shield kan træde i kraft, og EU’s retssekretær, Vera Jourová, skal i samarbejde med vicepræsident, Andrus Ansip, udarbejde et udkast til den endelige aftale som forinden skal konsulteres Kommissionen.

Den fulde pressemeddelelse kan læses her

 


Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 62B
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Har du lyst til at arbejde med cyber- og informationssikkerhed eller persondataområdet?
Bliv databeskyttelsesrådgiver (DPO) i Transportministeriets koncern. Vi har brug for dig!
Legal Counsel
Vi søger 4 kollegaer til juridisk afdeling i Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Kurser, der kunne være relevante for dig
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted