Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Enighed om ny Safe Harbour-ordning

Delacour
03/02/2016
151
Enighed om ny Safe Harbour-ordning
Delacour logo

Af en pressemeddelelse fra Europa Kommissionen, udsendt i går sidst på eftermiddagen, fremgår det, at Kommissionen og USA nu er blevet enige om en ny aftale for dataudveksling på tværs af Atlanten på politisk plan.



”The EU-US Privacy Shield” er navnet på den nye aftale, som skal erstatte den tidligere Safe Harbour-ordning, som EU-domstolen i oktober fandt ikke ydede tilstrækkelig sikkerhed for de europæiske borgere ved udveksling af persondata mellem EU og USA.

Et af hovedpunkterne i aftalen er, at USA nu har givet EU bindende forsikringer om, adgangen til persondata vil være begrænset og desuden indeholde væsentlige forbedrede sikkerhedsforanstaltninger. Det er således nu slut med masseovervågning af europæiske borgeres data.

Et andet hovedpunkt er, at aftalen skal sikre, at virksomheder overholder love om persondatabeskyttelse, og det skal muligt at sanktionere imod virksomhederne, hvis de ikke overholder reglerne.

De europæiske borgere sikres som noget tredje en individuel klageadgang ved, at der i USA skal indsættes en Ombudsmand, som europæere kan klage til, hvis de har mistanke om eller faktiske beviser for, at deres data er blevet misbrugt under den nye aftale.

I det næste stykke tid, har USA fået til opgave at forberede de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og indsætte den nye Ombudsmand for, at the EU-US Privacy Shield kan træde i kraft, og EU’s retssekretær, Vera Jourová, skal i samarbejde med vicepræsident, Andrus Ansip, udarbejde et udkast til den endelige aftale som forinden skal konsulteres Kommissionen.

Den fulde pressemeddelelse kan læses her

 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Delacour logo
København
Portland Towers
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
70 11 11 22
70 11 11 33
delacour@delacour.dk
Aarhus
Åboulevarden 13
8000 Aarhus C
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 49.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted