Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Dynamiske IP-adresser kan være personoplysninger

Horten
20/10/2016
155
Dynamiske IP-adresser kan være personoplysninger
Horten logo




EU-Domstolen har i dag i sag C-582/14 fastslået, at en dynamisk IP-adresse kan udgøre en personoplysning, selvom indsamleren kun er i besiddelse af selve IP-adressen, og skal have udleveret yderligere oplysninger af internetudbyderen for at kunne identificere brugeren af den.










Tilbage i 2011 afsagde EU-Domstolen dom i den berømte "Scarlet"-sag (C-70/10). Her afgjorde Domstolen, at en IP-adresse udgjorde en personoplysning, såfremt denne kunne anvendes til at identificere personen bag. Den pågældende sag vedrørte imidlertid en internetudbyders behandling af IP-adresser, og IP-adressens karakter som personoplysning blev fastslået, fordi internetudbydere selv ligger inde med andre oplysninger om personen, der i kombination med IP-adressen kan bruges til at identificere vedkommende.



INDEHAVERE AF HJEMMESIDER BERØRT

I den netop afsagte dom er der derimod tale om indehavere af hjemmesider, som indsamler de besøgendes IP-adresser. Den afgørende forskel i forhold til "Scarlet"-sagen er derfor, at det er en tredjemand (nemlig internetudbyderen), der ligger inde med de oplysninger, der er nødvendige for, at brugeren af IP-adressen kan identificeres. Domstolen kom frem til, at IP-adressen også i et sådant tilfælde vil være en personoplysning, hvis indehaveren af en hjemmeside lovligt kan bede internetudbyderen om at udlevere de oplysninger, der er nødvendige, for at brugeren af IP-adressen kan identificeres. Det er i den forbindelse ikke afgørende, om indehaveren af hjemmesiden i den konkrete situation vil få udleveret de pågældende oplysninger af internetudbyderen.



OMFATTET AF PERSONDATALOVGIVNINGEN


Dommens rækkevidde er som udgangspunkt begrænset til de ovenfor beskrevne omstændigheder, men kan uanset dette få vidtrækkende konsekvenser for indehavere af hjemmesider. Det blotte faktum, at man har mulighed for at henvende sig til en internetudbyder for at få de yderligere oplysninger, der skal til for at identificere brugeren af IP-adressen, medfører, at indehavere af hjemmesider skal forholde sig til persondatalovgivningen, hver gang de er i berøring med dynamiske IP-adresser.

 









 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 49.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted