Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Det kan snart være slut med beskeder om brug af cookies

Kromann Reumert
17/02/2017
141
Det kan snart være slut med beskeder om brug af cookies
Kromann Reumert logo
EU-Kommissionen er klar med en ny E-privacy-forordning, som bland andet foreslår, at der ikke fremover skal gælde krav om bruger-samtykke, når der indsamles ikke-personhenførbare data ved besøg på en hjemmeside.

HVAD ER EGENTLIG EN COOKIE?
En "cookie" er en lille tekstfil, som mange hjemmesider benytter til at lagre oplysninger om brugerne. Ofte lagres data hos brugeren og udsendes herefter til hjemmesiden, når brugeren besøger den igen. Cookies kan have mange forskellige funktioner. Nogle cookies registrerer for eksempel, hvilken vare brugeren har tilføjet til den elektroniske indkøbskurv på en webshop, mens andre registrerer, hvilke data brugeren har på sin telefon, tablet eller computer, og sørger herefter for, at de reklamer, som brugeren modtager, stemmer overens med brugerens adfærd på internettet.

Der sondres desuden mellem første- og tredjepartcookies. Førsteparts-cookie er en cookie, som aktøren bag den pågældende hjemmeside har udviklet og implementeret, mens en tredjeparts-cookie er implementeret af en tredjepart på en hjemmeside, som ikke tilhører denne tredjepart

EU-KOMMISSIONENS NYE FORSLAG
EU-Kommissionen vil med et nyt forslag om en E-privacy-forordning ændre de gældende cookie-regler. Disse kræver i dag som altovervejende hovedregel brugerens samtykke. Dette gælder, uanset hvilken type cookies der anvendes på en given hjemmeside.

Ændringerne vil blandt andet indebære, at der med stor sandsynlighed ikke længere skal indhentes samtykke til at registrere data angående "web audience measuring", idet dataene indsamlet til dette formål oftest er generel eller overordnet data, om for eksempel hvor mange gange brugerne har besøgt hjemmesiden, hvilken browser de anvender ved deres besøg mv. Sådanne data behøver ikke at være personhenførbare for at opfylde formålet.

Forslaget til de nye regler om cookies indeholder desuden et nyt element. Det fremgår nemlig af forslaget, at softwareudbyderne tillige pålægges at implementere en valgmulighed, hvor brugeren kan slå tredjeparts-cookies fra. At softwareudbyderen bliver underlagt et sådant krav, betyder, at de aktører, der udvikler browserprogrammer (såsom Internet Explorer, Safari, Google Chrome osv.), skal sørge for at implementere en mulighed for, at brugeren med et enkelt klik kan undgå brug af tredjeparts-cookies. De nye regler om cookies følger således samme tendens som databeskyttelsesforordningen, hvor andre aktører end selve ejeren af hjemmesiden i højere grad inddrages for at sikre løsninger, der har databeskyttelse for øje, og hvor de enkelte brugere har mulighed for at styre adgangen til deres data.






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted