Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Det irske data­tilsyn under­søger sagen om sik­kerheds­brud hos Face­book

Kromann Reumert
02/11/2018
196
Det irske data­tilsyn under­søger sagen om sik­kerheds­brud hos Face­book
Kromann Reumert logo
Sidste måned kom det frem, at Facebook var blevet ramt af et sikkerhedsbrud, og at flere millioner Facebookbrugere – heraf 3 mio. EU-borgere – var blevet hacket. Nu vil det irske datatilsyn undersøge, om Facebook har levet op til sit ansvar, der følger af databeskyttelsesforordningen. Hvis ikke det er tilfældet, kan Facebook forvente en bøde på op til 2 % af Facebooks globale årlige omsætning.


Sagens baggrund


I slutningen af september meldte Facebook ud, at de var blevet ramt af et sikkerhedsbrud, og at 50 mio. brugere i den forbindelse var blevet hacket. Af hensyn til angrebets omfang, og for at være på den sikre side, valgte Facebook at logge 90 mio. brugere ud. Disse brugere fik i stedet vist en sikkerhedsmeddelelse.

Efter at Facebook havde undersøgt sagen nærmere, kom Facebook frem til, at der reelt kun var tale om 30 mio. brugere, hvor der ved hacking var skaffet adgang til deres personoplysninger, herunder navne og kontaktoplysninger. Derudover formodes det, at der var skaffet adgang til andre personoplysninger, såsom køn og forholdsstatus, hos 14 millioner af disse brugere. Ifølge Facebook har hackerne ikke haft adgang til brugernes beskeder, og Facebook har meddelt, at problemet er løst.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag angrebet, men årsagen til sikkerhedsbruddet er ifølge Facebook, at en gruppe hackere har udnyttet en svaghed i "vis som"-funktionen. "Vis som"-funktionen var en funktion, som gjorde det muligt at se, hvordan ens egen profil så ud for andre. Denne svaghed har givet hackerne adgang til at overtage næsten 30 mio. Facebook-konti, hvoraf 3 mio. af dem er EU-borgere.


Det irske datatilsyn har taget sagen op


Det irske datatilsyn er gået i gang med at undersøge, om Facebook har levet op til sit ansvar, herunder om Facebook, indenfor 72 timer efter at de har fået kendskab til sikkerhedsbruddet, har underrettet datatilsynet.

Hvis det irske datatilsyn finder, at Facebook ikke har levet op til reglerne, vil Facebook kunne blive idømt en bøde på op til 2 % af deres globale årlige omsætning. Dette vil være tilfældet, hvis overtrædelsen eksempelvis vedrører anmeldelsen af sikkerhedsbruddet eller de sikkerhedsforanstaltninger, Facebook havde implementeret for at beskytte brugernes personoplysninger.

Det er uvist, hvornår der vil blive truffet afgørelse i sagen, men det forventes, at det irske datatilsyn vil opprioritere en sag, der vedrører så et betydeligt sikkerhedsbrud.

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Ledige jobs
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 46.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted