Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Det irske data­tilsyn under­søger sagen om sik­kerheds­brud hos Face­book

Kromann Reumert
02/11/2018
Det irske data­tilsyn under­søger sagen om sik­kerheds­brud hos Face­book
Kromann Reumert logo
Sidste måned kom det frem, at Facebook var blevet ramt af et sikkerhedsbrud, og at flere millioner Facebookbrugere – heraf 3 mio. EU-borgere – var blevet hacket. Nu vil det irske datatilsyn undersøge, om Facebook har levet op til sit ansvar, der følger af databeskyttelsesforordningen. Hvis ikke det er tilfældet, kan Facebook forvente en bøde på op til 2 % af Facebooks globale årlige omsætning.


Sagens baggrund


I slutningen af september meldte Facebook ud, at de var blevet ramt af et sikkerhedsbrud, og at 50 mio. brugere i den forbindelse var blevet hacket. Af hensyn til angrebets omfang, og for at være på den sikre side, valgte Facebook at logge 90 mio. brugere ud. Disse brugere fik i stedet vist en sikkerhedsmeddelelse.

Efter at Facebook havde undersøgt sagen nærmere, kom Facebook frem til, at der reelt kun var tale om 30 mio. brugere, hvor der ved hacking var skaffet adgang til deres personoplysninger, herunder navne og kontaktoplysninger. Derudover formodes det, at der var skaffet adgang til andre personoplysninger, såsom køn og forholdsstatus, hos 14 millioner af disse brugere. Ifølge Facebook har hackerne ikke haft adgang til brugernes beskeder, og Facebook har meddelt, at problemet er løst.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag angrebet, men årsagen til sikkerhedsbruddet er ifølge Facebook, at en gruppe hackere har udnyttet en svaghed i "vis som"-funktionen. "Vis som"-funktionen var en funktion, som gjorde det muligt at se, hvordan ens egen profil så ud for andre. Denne svaghed har givet hackerne adgang til at overtage næsten 30 mio. Facebook-konti, hvoraf 3 mio. af dem er EU-borgere.


Det irske datatilsyn har taget sagen op


Det irske datatilsyn er gået i gang med at undersøge, om Facebook har levet op til sit ansvar, herunder om Facebook, indenfor 72 timer efter at de har fået kendskab til sikkerhedsbruddet, har underrettet datatilsynet.

Hvis det irske datatilsyn finder, at Facebook ikke har levet op til reglerne, vil Facebook kunne blive idømt en bøde på op til 2 % af deres globale årlige omsætning. Dette vil være tilfældet, hvis overtrædelsen eksempelvis vedrører anmeldelsen af sikkerhedsbruddet eller de sikkerhedsforanstaltninger, Facebook havde implementeret for at beskytte brugernes personoplysninger.

Det er uvist, hvornår der vil blive truffet afgørelse i sagen, men det forventes, at det irske datatilsyn vil opprioritere en sag, der vedrører så et betydeligt sikkerhedsbrud.

 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Databeskyttelsesjurist - hvor dit arbejde betyder noget for borgernes ret til privatliv
3. års advokatfuldmægtig eller 1. års advokat inden for M&A og selskabsret
Advokatfuldmægtig inden for insolvens
Udbudsjurist til Klima, Energi- og Forsyningsministeriets koncernindkøbsfunktion
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
13/10/2021
Persondata
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
12/10/2021
Persondata
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
11/10/2021
Persondata
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
08/10/2021
Persondata
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
07/10/2021
Persondata
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
Det irske datatilsyn: bøde på 225 mio. EUR til WhatsApp
06/10/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted