Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Det franske data­tilsyn udgiver 6-trins model til data­beskyttelses­forordningen

Kromann Reumert
28/04/2017
Det franske data­tilsyn udgiver 6-trins model til data­beskyttelses­forordningen
Kromann Reumert logo
Det franske datatilsyn – Commission nationale de l'informatique et des libertés – har netop udgivet en 6-trins model til brug for organisationer, der arbejder på at blive compliant med persondataforordningen. Modellen er som udgangspunkt også anvendelig for danske organisationer.

Modellen har til formål at klargøre, hvilke tiltag der er nødvendige for virksomheder, der forsøger at opnå compliance med persondataforordningen.

Følgende trin indgår:


  • Step 1: Der skal udpeges en databeskyttelsesrådgiver (DPO) eller en leder af compliance-projektet.

  • Step 2: Der skal foretages en datastrømsanalyse.

  • Step 3: Det skal kortlægges, hvilke datastrømme- og processer der kan være problematiske i forhold til persondataforordningen og evt. anden relevant lovgivning.

  • Step 4: Det skal herefter vurderes, hvilke tiltag der er nødvendige, og om der er tale om behandlinger, som kræver, at der udarbejdes en konsekvensanalyse.

  • Step 5: Dernæst skal der ske en implementering af de nødvendige tiltag.

  • Step 6: Endelig skal virksomheden sørge for, at alle processer, tiltag mv. registreres på en måde, så de senere kan dokumenteres.



Kromann Reumerts bemærkninger


Overstående trin er udviklet med udgangspunkt i persondataforordningen og en vis projektinspireret tilgang. Da forordningen vil være gældende fra den 25. maj 2018 i hele EU, er overstående model i udgangspunktet også anvendelig for danske organisationer. Modellen er dog af overordnet karakter, og det er således ikke alle virksomheder, som behøver at gennemføre alle 6-trin ligesom der er virksomheder, hvor compliance-processen nødvendiggør involveringen af flere trin.

Kromann Reumert har ligeledes udarbejdet en fleksibel 6-trins model, som mange af vores klienter har haft glæde af at anvende. Du kan læse mere herom i vores Insight "Den nye persondataforordning – start jeres compliance-tjek med disse 6 trin" eller høre mere i vores podcast "Persondataretlig compliance – Sådan forbereder du dig!" med partner og leder for vores specialegruppe for persondata Tina Brøgger Sørensen og advokat (CIPP/E) Daiga Grunte-Sonne.


 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted