Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Det franske data­tilsyn udgiver 6-trins model til data­beskyttelses­forordningen

Kromann Reumert
28/04/2017
147
Det franske data­tilsyn udgiver 6-trins model til data­beskyttelses­forordningen
Kromann Reumert logo
Det franske datatilsyn – Commission nationale de l'informatique et des libertés – har netop udgivet en 6-trins model til brug for organisationer, der arbejder på at blive compliant med persondataforordningen. Modellen er som udgangspunkt også anvendelig for danske organisationer.

Modellen har til formål at klargøre, hvilke tiltag der er nødvendige for virksomheder, der forsøger at opnå compliance med persondataforordningen.

Følgende trin indgår:


  • Step 1: Der skal udpeges en databeskyttelsesrådgiver (DPO) eller en leder af compliance-projektet.

  • Step 2: Der skal foretages en datastrømsanalyse.

  • Step 3: Det skal kortlægges, hvilke datastrømme- og processer der kan være problematiske i forhold til persondataforordningen og evt. anden relevant lovgivning.

  • Step 4: Det skal herefter vurderes, hvilke tiltag der er nødvendige, og om der er tale om behandlinger, som kræver, at der udarbejdes en konsekvensanalyse.

  • Step 5: Dernæst skal der ske en implementering af de nødvendige tiltag.

  • Step 6: Endelig skal virksomheden sørge for, at alle processer, tiltag mv. registreres på en måde, så de senere kan dokumenteres.



Kromann Reumerts bemærkninger


Overstående trin er udviklet med udgangspunkt i persondataforordningen og en vis projektinspireret tilgang. Da forordningen vil være gældende fra den 25. maj 2018 i hele EU, er overstående model i udgangspunktet også anvendelig for danske organisationer. Modellen er dog af overordnet karakter, og det er således ikke alle virksomheder, som behøver at gennemføre alle 6-trin ligesom der er virksomheder, hvor compliance-processen nødvendiggør involveringen af flere trin.

Kromann Reumert har ligeledes udarbejdet en fleksibel 6-trins model, som mange af vores klienter har haft glæde af at anvende. Du kan læse mere herom i vores Insight "Den nye persondataforordning – start jeres compliance-tjek med disse 6 trin" eller høre mere i vores podcast "Persondataretlig compliance – Sådan forbereder du dig!" med partner og leder for vores specialegruppe for persondata Tina Brøgger Sørensen og advokat (CIPP/E) Daiga Grunte-Sonne.


 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
Datatilsynet indstiller administrationsselskab til en bøde på 150.000 kr. for videregivelse af personoplysninger
06/08/2020
Persondata
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
Datatilsynet indstiller hotelkæde til bøde på 1,1 mio. kr. for manglende sletning
05/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
Følg Jurainfo.dk på:
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted