Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Bliv forfatter Bliv kursusudbyder Bliv verificeret specialist Bliv jobannoncør
Artikel

Det franske data­tilsyn udgiver 6-trins model til data­beskyttelses­forordningen

Kromann Reumert
28/04/2017
Det franske data­tilsyn udgiver 6-trins model til data­beskyttelses­forordningen
Kromann Reumert logo
Det franske datatilsyn – Commission nationale de l'informatique et des libertés – har netop udgivet en 6-trins model til brug for organisationer, der arbejder på at blive compliant med persondataforordningen. Modellen er som udgangspunkt også anvendelig for danske organisationer.

Modellen har til formål at klargøre, hvilke tiltag der er nødvendige for virksomheder, der forsøger at opnå compliance med persondataforordningen.

Følgende trin indgår:


  • Step 1: Der skal udpeges en databeskyttelsesrådgiver (DPO) eller en leder af compliance-projektet.

  • Step 2: Der skal foretages en datastrømsanalyse.

  • Step 3: Det skal kortlægges, hvilke datastrømme- og processer der kan være problematiske i forhold til persondataforordningen og evt. anden relevant lovgivning.

  • Step 4: Det skal herefter vurderes, hvilke tiltag der er nødvendige, og om der er tale om behandlinger, som kræver, at der udarbejdes en konsekvensanalyse.

  • Step 5: Dernæst skal der ske en implementering af de nødvendige tiltag.

  • Step 6: Endelig skal virksomheden sørge for, at alle processer, tiltag mv. registreres på en måde, så de senere kan dokumenteres.



Kromann Reumerts bemærkninger


Overstående trin er udviklet med udgangspunkt i persondataforordningen og en vis projektinspireret tilgang. Da forordningen vil være gældende fra den 25. maj 2018 i hele EU, er overstående model i udgangspunktet også anvendelig for danske organisationer. Modellen er dog af overordnet karakter, og det er således ikke alle virksomheder, som behøver at gennemføre alle 6-trin ligesom der er virksomheder, hvor compliance-processen nødvendiggør involveringen af flere trin.

Kromann Reumert har ligeledes udarbejdet en fleksibel 6-trins model, som mange af vores klienter har haft glæde af at anvende. Du kan læse mere herom i vores Insight "Den nye persondataforordning – start jeres compliance-tjek med disse 6 trin" eller høre mere i vores podcast "Persondataretlig compliance – Sådan forbereder du dig!" med partner og leder for vores specialegruppe for persondata Tina Brøgger Sørensen og advokat (CIPP/E) Daiga Grunte-Sonne.


 






Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Juridisk chefkonsulent med personaleledelse og faglig tyngde
3. års advokatfuldmægtig eller 1. års advokat inden for M&A og selskabsret
Udbudsjurist til Klima, Energi- og Forsyningsministeriets koncernindkøbsfunktion
Jurist til skadeafdeling
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Erhvervsstyrelsen varsler tilsyn på cookieområdet
Erhvervsstyrelsen varsler tilsyn på cookieområdet
19/10/2021
Persondata
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
Nyt dansk resumé af Databeskyttelsesrådets (EDPB) årsberetning
13/10/2021
Persondata
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
Regeringens lovprogram 2021/2022 i databeskyttelsesretligt perspektiv
12/10/2021
Persondata
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
GDPR: Hvornår har I etableret tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger?
11/10/2021
Persondata
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
Ferie ingen undskyldning for forsinket underretning om sikkerhedsbrud
08/10/2021
Persondata
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
Datatilsynet: Forsikringsselskab nægter uberettiget en kunde indsigt i overvågningsmateriale
07/10/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted