Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Det Euro­pæiske Data­beskyt­telses­råds første ud­talel­ser om konse­kvens­analyser

Kromann Reumert
01/11/2018
Det Euro­pæiske Data­beskyt­telses­råds første ud­talel­ser om konse­kvens­analyser
Kromann Reumert logo
Det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB) har afgivet udtalelser vedrørende 22 EU-landes bud på situationer, hvor den dataansvarlige altid skal udarbejde konsekvensanalyser (DPIA).



Det følger af databeskyttelsesforordningens artikel 35, stk. 1, at en dataansvarlig har pligt til at foretage en konsekvensanalyse, når der sandsynligvis vil være en høj risiko for fysiske personers rettigheder og frihedsrettigheder i forbindelse med den dataansvarliges behandling af personoplysninger. Det beror dermed på en konkret vurdering, hvornår der skal foretages en konsekvensanalyse.

Derudover skal de nationale datatilsyn i alle EU-landene hver især udarbejde lister over situationer, hvor det er obligatorisk at foretage konsekvensanalyser. Datatilsynene skal indgive disse lister til EDPB, jf. artikel 35, stk. 4. I det omfang disse lister omfatter grænseoverskridende behandling, skal EDPB komme med en udtalelse om listen, inden den kan offentliggøres.

På det seneste EDPB-møde den 25.-26. september 2018 afgav EDPB udtalelser vedrørende 22 EU-landes lister.

Læs rådets udtalelser om listerne.

Det danske datatilsyn har netop sendt et udkast til en dansk liste til udtalelse hos EDPB. Det forventes, at udkastet vil blive behandlet på EDPB's møde den 4.-5. december 2018. Herefter vil den danske liste over, hvilke behandlinger der altid kræver en konsekvensanalyse, blive offentliggjort.



 



 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Markedsføringssamtykke - det skal du være opmærksom på
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
Internationale dataoverførsler – nye Standard Contractual Clauses vedtaget
09/06/2021
Persondata
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
Det norske datatilsyn varsler bøde på 25 millioner NOK
26/05/2021
Persondata
Nye EU-regler om kunstig intelligens
Nye EU-regler om kunstig intelligens
26/05/2021
IT- og telekommunikation, Persondata, Øvrige
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
Datatilsynet opdaterer vejledning om samtykke
26/05/2021
Persondata
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
Principiel byretsdom: Persondata­krænkelser kan udløse erstatning for ikke-økonomisk skade
18/05/2021
Persondata
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted