Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Kurser Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade

Kromann Reumert
07/08/2020
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Kromann Reumert logo
Det var i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, da en sejlklub offentliggjorde gamle klubblade med personoplysninger om et foreningsmedlem. En afgørelse, der meget vel kan få betydning for virksomheders ret til at beholde personoplysninger om tidligere medarbejdere på hjemmeside og intranet.




Kort om sagen


Et medlem af en sejlklub klagede over, at sejlklubben havde lagt tre af sejlklubben klubblade fra 1981 og 1982 på internettet. I bladene var der, foruden et billede af medlemmet, oplysninger om medlemmets navn, adresse og alder.

Oplysningerne om medlemmet fremgik udelukkende i tilknytning til medlemmets aktivitet i sejlklubben i 1980'erne. Ifølge sejlklubben kunne klubbladene ikke fremsøges via Google, men kun tilgås på sejlklubbens egen hjemmeside.

Sejlklubben argumenterede for, at behandlingen af medlemmets personoplysninger var sket på grundlag af interesseafvejningsreglen, idet sejlklubbens tungtvejende interesse i at værne om, beskytte og formidle sejlklubbens historie opvejede medlemmets interesse i, at oplysningerne ikke blev offentliggjort. Derfor mente sejlklubben ikke, at den var forpligtet til at imødekomme medlemmets sletteanmodning.


Datatilsynets afgørelse


Datatilsynet vurderede, at sejlklubbens behandling af medlemmets personoplysninger var i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.

Datatilsynet argumenterede for, at sejlklubbens behandling af medlemmets personoplysninger havde den fornødne hjemmel i interesseafvejningsreglen, og at denne interesseafvejning faldt ud til sejlklubbens fordel, da sejklubben havde en legitim interesse i at værne, beskytte og formidle sin historie i en naturlig kontekst.

Derudover fastslog Datatilsynet, at sejlklubben havde handlet i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne ved ikke at imødekomme medlemmets sletteanmodning. I den forbindelse lagde tilsynet vægt på:

  • at det fortsat var nødvendigt for sejlklubben at behandle oplysningerne om medlemmet

  • at sejlklubbens behandling af medlemmets personoplysninger var sket på et lovligt grundlag

  • at medlemmet ikke havde anført særlige grunde, som gik forud for sejlklubbens legitime interesse i at behandle medlemmets personoplysninger.


Læs afgørelsen.  


Kromann Reumerts bemærkninger


Selv om den denne sag handler om en forenings behandling af et medlems personoplysninger, vurderer vi, at Datatilsynets overvejelser efter omstændighederne også kunne gøre sig gældende i andre sager. Det kunne eksempelvis være i tilfælde af virksomheders behandling af tidligere medarbejderes personoplysninger, navnlig hvor personoplysningerne har en historisk betydning eller eksempelvis bruges i forbindelse med fejring af jubilæum.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores gratis nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Gratis Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Uddannelsesjurist søges til Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Nyuddannede jurister til uddannelsesstilling
Jobcenter Varde søger 1 jura studentermedhjælper (genopslag)
Jurist (med mulighed for deltid)
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske nyhedsside. Her finder du juridiske nyheder, kurser samt ledige juridiske stillinger. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 62B, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted