Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade

Kromann Reumert
07/08/2020
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Kromann Reumert logo
Det var i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne, da en sejlklub offentliggjorde gamle klubblade med personoplysninger om et foreningsmedlem. En afgørelse, der meget vel kan få betydning for virksomheders ret til at beholde personoplysninger om tidligere medarbejdere på hjemmeside og intranet.




Kort om sagen


Et medlem af en sejlklub klagede over, at sejlklubben havde lagt tre af sejlklubben klubblade fra 1981 og 1982 på internettet. I bladene var der, foruden et billede af medlemmet, oplysninger om medlemmets navn, adresse og alder.

Oplysningerne om medlemmet fremgik udelukkende i tilknytning til medlemmets aktivitet i sejlklubben i 1980'erne. Ifølge sejlklubben kunne klubbladene ikke fremsøges via Google, men kun tilgås på sejlklubbens egen hjemmeside.

Sejlklubben argumenterede for, at behandlingen af medlemmets personoplysninger var sket på grundlag af interesseafvejningsreglen, idet sejlklubbens tungtvejende interesse i at værne om, beskytte og formidle sejlklubbens historie opvejede medlemmets interesse i, at oplysningerne ikke blev offentliggjort. Derfor mente sejlklubben ikke, at den var forpligtet til at imødekomme medlemmets sletteanmodning.


Datatilsynets afgørelse


Datatilsynet vurderede, at sejlklubbens behandling af medlemmets personoplysninger var i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.

Datatilsynet argumenterede for, at sejlklubbens behandling af medlemmets personoplysninger havde den fornødne hjemmel i interesseafvejningsreglen, og at denne interesseafvejning faldt ud til sejlklubbens fordel, da sejklubben havde en legitim interesse i at værne, beskytte og formidle sin historie i en naturlig kontekst.

Derudover fastslog Datatilsynet, at sejlklubben havde handlet i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne ved ikke at imødekomme medlemmets sletteanmodning. I den forbindelse lagde tilsynet vægt på:

  • at det fortsat var nødvendigt for sejlklubben at behandle oplysningerne om medlemmet

  • at sejlklubbens behandling af medlemmets personoplysninger var sket på et lovligt grundlag

  • at medlemmet ikke havde anført særlige grunde, som gik forud for sejlklubbens legitime interesse i at behandle medlemmets personoplysninger.


Læs afgørelsen.  


Kromann Reumerts bemærkninger


Selv om den denne sag handler om en forenings behandling af et medlems personoplysninger, vurderer vi, at Datatilsynets overvejelser efter omstændighederne også kunne gøre sig gældende i andre sager. Det kunne eksempelvis være i tilfælde af virksomheders behandling af tidligere medarbejderes personoplysninger, navnlig hvor personoplysningerne har en historisk betydning eller eksempelvis bruges i forbindelse med fejring af jubilæum.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
Hvordan sikrer du en passende sikkerhed på din hjemmeside i henhold til GDPR?
12/05/2021
Persondata
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
EU: Nye regler om kunstig intelligens på vej
07/05/2021
Øvrige, IT- og telekommunikation, Persondata
GDPR-håndhævelse: Danmarks første GDPR-dom
GDPR-håndhævelse: Danmarks første GDPR-dom
04/05/2021
Persondata
Forbruger­ombudsmanden reagerer på urimelige vilkår for dataindsamling
Forbruger­ombudsmanden reagerer på urimelige vilkår for dataindsamling
04/05/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Seneste nyt fra Det Europæiske Data­beskyttelsesråd
Seneste nyt fra Det Europæiske Data­beskyttelsesråd
04/05/2021
Persondata
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
Pligten til at rapportere passagerdata fortsætter på ubestemt tid
20/04/2021
Transportret, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted