Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google

Kromann Reumert
01/04/2020
Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google
Kromann Reumert logo
Den svenske tilsynsmyndighed udsteder bøde på 52 millioner kroner til Google for manglende sletning af søgeresultater. Bøden er en af de største, der er udstedt af EU-landenes tilsynsmyndigheder, siden GDPR fandt anvendelse den 25. maj 2018.

 


Den svenske tilsynsmyndighed havde i 2017 i forbindelse med et tilsyn med, hvordan Google håndterede anmodninger om sletning fra de registrerede, påbudt Google at fjerne en række resultater fra Googles søgemaskine, hvor resultaterne enten var forkerte, irrelevante eller overflødige.

I 2018 gennemførte tilsynsmyndigheden et nyt tilsyn, idet tilsynsmyndigheden havde opfattelsen af, at Google fortsat fremviste resultater, der burde være slettet fra søgemaskinen.

Tilsynsmyndigheden fandt det kritisabelt, at Google ikke havde fjernet to søgeresultater fra søgemaskinen i overensstemmelse med tilsynsmyndighedens tidligere påbud, eller at sletning af søgeresultatet ikke var sket tilstrækkeligt hurtigt. Herudover orienterede Google de websideejere, hvis resultater ikke længere ville være synlige.

På baggrund af ovenstående valgte tilsynsmyndigheden at udstede en bøde til Google på 52 millioner kroner. Bøden er en af de største, der er udstedt af EU-landenes tilsynsmyndigheder, siden GDPR fandt anvendelse den 25. maj 2018.
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os. Du finder kontaktoplysningerne nedenfor.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
Fransk domstol anvender Schrems II præmisser på vaccinationsplatform: Brugen af AWS var ikke i strid med GDPR
07/04/2021
Persondata
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
Derfor var tredjelands­overførsel i overens­stemmelse med Schrems II
31/03/2021
Persondata
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
Datatilsynet i Bayern griber ind mod brugen af Mailchimp
30/03/2021
Persondata, E-handel og markedsføring
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
Databeskyttelses­rådets seneste vejledninger og udtalelser
30/03/2021
Persondata
Videoovervågning på arbejdspladsen
Videoovervågning på arbejdspladsen
17/03/2021
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
Medlems­staterne er blevet enige om udkastet til e-data­beskyttelses­forordningen
04/03/2021
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted