Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs NYT Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

De nordiske forbrugerombudsmænd øger fokus på dataindsamling

JURA § info
18/10/2016
De nordiske forbrugerombudsmænd øger fokus på dataindsamling
JURA § info logo


Forbrugerombudsmændene i Norge, Sverige, Finland og Danmark er blevet enige om at styrke det fremtidige samarbejde om de udfordringer, som den digitale udvikling giver, hvad angår privatlivs-, data- og forbrugerbeskyttelse




Der er en stigende tendens til, at virksomheder udveksler og gemmer større mængder data om forbrugernes køb, præferencer og lokationer til brug for fremtidig markedsføring.

Forbrugerbeskyttelsen er ganske klart beskrevet i lovgivningen, når det kommer til markedsføring gennem telefonsalg og e-mails, men virksomheders indsamling og brug af data i markedsføringsøjemed bliver mere kompleks, i takt med at teknologien åbner for nye muligheder.

Forbrugerne bliver ofte bedt om at udlevere personlige data for at kunne benytte helt almindelige ydelser som mobiltelefoni, betalingstjenester, transport eller sociale medier. Dermed bliver deres data også en form for betaling.

Det gør det svært at sammenligne den reelle pris på tværs af udbydere. Samtidig er det svært for forbrugerne at gennemskue, om værdien af de oplysninger, som de afgiver, modsvarer værdien af det produkt eller den ydelse, som forbrugeren ønsker.


Du kan læse mere på forbrugerombudsmandens hjemmeside 
her

 






 
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
JURA § info logo
Søborg
Vandtårnsvej 77, 1
2860 Søborg
kontakt@jurainfo.dk
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
Nyt krav om redegørelse for politik for dataetik
19/01/2021
Selskabsret, Persondata
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
Er du klar til besøg fra Datatilsynet i 2021?
18/01/2021
Persondata
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
Kontrollerer I jeres it-systemer regelmæssigt?
12/01/2021
Persondata
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
Databeskyttelse i 2021 – et kig i krystalkuglen
11/01/2021
Persondata
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
Brexit: Handels­aftalens rammer for overførsel af person­oplysninger til Storbritannien
05/01/2021
Persondata
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
Brexit – Må man overføre personoplysninger til UK efter den 31. december 2020?
04/01/2021
Persondata, Internationale retsforhold
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2021 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted