Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Domme
Om Jurainfo Bliv samarbejdspartner Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Artikel

De europaiske datatilsyn udsteder retningslinjer efter Safe Harbor dommen

Horten
23/10/2015
163
De europaiske datatilsyn udsteder retningslinjer efter Safe Harbor dommen
Horten logo




Artikel 29-gruppen, som består af repræsentanter fra datatilsynsmyndigheder i EU, har den 16. oktober 2015 udsendt fælles retningslinjer for overførsel af persondata til USA efter Safe Harbor-dommen. Dommen gør overførsel på baggrund af den såkaldte Safe Harbor-ordning ulovlig bl.a. på grund af omfattende og tilfældig overvågning af persondata i USA.








Hovedpunkterne i Artikel 29-gruppens retningslinjer er følgende:

  • Overførsel af persondata på baggrund af Safe Harbor-ordningen er ikke lovlig efter EU-Domstolens dom af 6. oktober 2015.

  • Overførsel af persondata kan stadig ske til usikre tredjelande (herunder USA) på baggrund af EU-Kommissionens standardkontrakter og Binding Corporate Rules.

  • EU opfordres til at indgå en aftale med USA, som beskytter borgere i EU.


Det er dog samtidig aftalt, at hvis der ikke inden udgangen af januar 2016 er fundet en passende løsning med USA, som beskytter EU-borgeres fundamentale rettigheder, vil de enkelte EU-landes datatilsyn til den tid individuelt vurdere lovligheden af overførsel af data til USA.

De enkelte landes datatilsyn vil i den forbindelse være forpligtet til at tage nødvendige og passende foranstaltninger, herunder i form af en koordineret håndhævelse af reglerne. Tilsvarende vil de enkelte landes datatilsyn være forpligtede til at behandle klager over overførsel til USA modtaget inden 31. januar 2016.Om Artikel 29-gruppen
Artikel 29-gruppen består af repræsentanter fra alle nationale datatilsyn i EU, European Data Protection Supervisor og EU-Kommissionen.







 




Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Horten logo
Hellerup
Philip Heymans Allé 7
2900 Hellerup
33 34 40 00
33 34 40 01
info@horten.dk
Aarhus
Frederiks Plads 36
8000 Aarhus C
Herning
Godsbanevej 1B
7400 Herning
Ledige jobs
Jurainfo logo
Annoncér dit stillingsopslag her og nå ud til mere end 38.000 månedlige besøgende

Juridiske nyheder & artikler

Hold dig opdateret på de seneste juridiske nyheder eller søg blandt de mere end 4.000 artikler som allerede er udgivet. Vi har samlet det vigtigste viden ét sted.

Juridiske kurser & arrangementer

Find nemt dit næste kursus eller anden relevant efteruddannelse inden for dit felt. Søg på tværs af fagområder fra en række forskellige udbydere.

Find Juridisk Specialist

Brug for en advokat? Søg efter verificerede specialister på tværs af advokatbranchen og find en specialist inden for det område, hvor du søger råd og vejledning.

Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Artikler, der kunne være relevante for dig
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
Datatilsynet har offentliggjort en opdateret og strengere vejledning om fortegnelseskravet i Databeskyttelsesforordningens artikel 30
29/09/2020
Persondata
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
Har du styr på oplysningspligten ved brug af kontrolforanstaltninger over for dine medarbejdere?
22/09/2020
Persondata
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
Skabelon til samtykke: Sådan indhenter og behandler du kontakt­oplysninger på dine gæster
10/09/2020
Persondata
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
Ny afgørelse om brug af medarbejderes fingeraftryk ved adgangskontrol
11/08/2020
Persondata
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
Derfor kunne sejlklub lovligt offentliggøre person­oplysninger i gamle klubblade
07/08/2020
Persondata
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
Kritik fra Datatilsynet: Tidligere medarbejder har ret til at blive glemt
06/08/2020
Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
E-mail: kontakt@jurainfo.dk
CVR-nr. 38375563
© 2020 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted