Jurainfo logo
LUK
Juridiske nyheder Arrangementer Find juridisk specialist Jobbørs Domme
Om Jurainfo Juridiske links Privatlivspolitik Kontakt
Ansøg om en profil Bliv kursusudbyder Bliv jobannoncør
Artikel

Datatilsynets standarddatabehandleraftale anerkendes i Norge og Sverige

Kromann Reumert
28/05/2020
Datatilsynets standarddatabehandleraftale anerkendes i Norge og Sverige
Kromann Reumert logo
Tilsynsmyndighederne i Norge og Sverige har anerkendt den danske standarddatabehandleraftale, som det danske datatilsyn har stået for at udarbejde.


I februar 2018 offentliggjorde det danske datatilsyn en skabelon til en standarddata-behandleraftale, som sidenhen er blevet anerkendt som standardkontraktbestemmelser af det Europæiske Databeskyttelsesråd (EDPB). EDPB har således formelt anerkendt, at standardbehandleraftalen opfylder databeskyttelsesforordningens mindstekrav efter databeskyttelsesforordningens artikel 28, stk. 3, og skabelonen som standardkontraktbestemmelser har fået en særlig juridisk bindende karakter.

I kølvandet af EDPB's formelle anerkendelse har tilsynsmyndighederne i Norge og Sverige meldt ud, at de danske standardkontraktbestemmelser også kan bruges af dataansvarlige og databehandlere i henholdsvis Norge og Sverige.

Idet der er tale om en standardskabelon, bør standardkontraktbestemmelserne dog fortsat tilpasses det konkrete aftaleforhold og den ydelse, der leveres af databehandleren, samtidigt med at overholdelse af de juridiske minimumskrav sikres.

Læs Datatilsynets nyhed herom her. 
Har du spørgsmål til dette indlæg, er du mere end velkommen til at kontakte os.
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden - Tilmeld dig vores nyhedsservice her.
Kromann Reumert logo
København
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
70 12 12 11
mail@kromannreumert.com
Aarhus
Rådhuspladsen 3
8000 Aarhus C
London
65 St. Paul's Churchyard
London EC4M 8AB
Nyhedsservice
Gå ikke glip af vigtig juridisk viden
Vælg selv dine interesseområder og modtag juridisk nyt fra landets førende specialister.
Tilmeld dig nu
Jobbørs
Jurist med interesse i GDPR til Vejdirektoratets juridiske afdeling
Juridisk konsulent til Vej og ejendom i deltidsstilling
Skarp jurist søges til koncerndirektionen i Region Hovedstaden
Fuldmægtige til Team Insolvens
Annoncér dit stillingsopslag her
Faglige videoer, der kunne være relevante for dig
Hvornår må du udsende nyhedsbreve og tilbud til dine kunder?
Det kræver et markedsføringssamtykke fra dine kunder, hvis du ønsker at udsende nyhedsmail, sms'er eller på anden måde kontakte dem med gode tilbud. Advokat, Torsten Hylleberg, kommer her nærmere ind på hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med indhentelse af markedsføringssamtykker.
Artikler, der kunne være relevante for dig
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
Ny offentlig Domsdatabase lanceret
07/01/2022
Øvrige, Branchenyheder, Børsret, Compliance, E-handel og markedsføring, Energi og forsyning, Familie- og arveret, Fast ejendom og entreprise, Finansiering og bankret, Forsikring og erstatning, IT- og telekommunikation, Immaterielret, Insolvens og rekonstruktion, Internationale retsforhold, Konfliktløsning, Konkurrenceret, Kontraktret, Lejeret, Life Science & Health Care, M&A, Medieret, Miljøret, Offentlig ret, Persondata, Retssager og voldgift, Selskabsret, Skatte- og afgiftsret, Stats- og forvaltningsret, Strafferet, Søret, Transportret, Udbud
Ingen ubetinget indsigtsret i whistleblowerordninger
Ingen ubetinget indsigtsret i whistleblowerordninger
07/01/2022
Ansættelses- og arbejdsret, Persondata
Utilstrækkelig sikkerhed på kundeprofiler hos T. Hansen
Utilstrækkelig sikkerhed på kundeprofiler hos T. Hansen
16/12/2021
Persondata
Overvågning og kontrol af dine medarbejdere
Overvågning og kontrol af dine medarbejdere
02/12/2021
Persondata
Cloud-computing og Schrems II
Cloud-computing og Schrems II
23/11/2021
Persondata, IT- og telekommunikation
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
Cloud-computing – sådan overvindes faldgruberne
17/11/2021
IT- og telekommunikation, Persondata
Jurainfo logo

Jurainfo.dk er landets største juridiske online-platform samt formidler af juridisk viden. Her finder du juridiske nyheder, kurser og arrangementer. Vi hjælper dagligt danske virksomheder med at tilegne sig juridisk viden samt at sætte virksomheder i forbindelse med den rigtige juridiske rådgiver, når de har brug for råd og vejledning.

Jurainfo.dk ApS
CVR-nr. 38375563
Vandtårnsvej 77, DK-2860 Søborg
(+45) 71 99 01 11
kontakt@jurainfo.dk
Ønsker du hjælp til at finde en specialist?
© 2022 Jurainfo.dk - Juridiske nyheder og arrangementer samlet ét sted